søndag 24. oktober 2010

To måneder til julaften i dag....

Tenk at om 2 mnd er det jul, og jeg må si at disse få dagene vi hadde "Kong Vinter" på besøk fikk jeg bittelitt julestemning.
Men i går da jeg var og skulle kjøpe bursdagsgave til en nevø(6 år i morgen) av min samboer, og så at de hadde fått adventskalendere i bokhandelen jeg var i allerede, DA forsvant den stemningen! Tenk på de stakkars barna som oppdager dette, men som må vente over 1 mnd med å få åpnet første luka(til og med hun som jobbet der var sjokkert).
Jeg syns de julegreiene blir tidligere og tidligere for hvert år. Hva med å vente til avdvent? Da jeg var lita var det rett før adventstiden at gatene ble julepyntet og butikkene bugnet av julegaver, og vi ventet og forberedte oss til julaften. Bakte, laget julepynt, osv.... Misforså meg rett - det er sikkert mange som holder på de tradisjonene ennå. Det er handelstanden jeg syns kan være litt VEL drøy når det skal komme nisser, bakst, pynt o.l i midten av oktober!
Uansett snøen gir nå litt stemning for det da, og det er koselig med fyr i peisen, masse levende lys, rødvin og tid for funderinger.....
Her er noen bilder jeg har knipset siste dagene:

Onsdag 20.10.2010

Torsdag 21.10.2010

Torsdag 21.10.2010

Torsdag 21.10.2010

Måtte bare ha med et bilde tatt fredag kveld når jeg ble "ovrfalt" av katten - dessverre ble billdet litt dårlig.

Simba og matmor(mobilbilde)

I morges fyrte jeg i kjøkkenpeisen(ikke se på rotet ved siden av)når vi skulle spise frokost. Det er så koselig.


Ha en fortsatt fin søndagskveld...

4 kommentarer :

 1. Hei!

  For en koselig blogg du har! Her vil jeg gjerne komme igjen:)

  Enig med deg at det er vel tidlig å begynne juleutstillinger i oktober måned. Da jeg var barn åpnet det hele første søndagen i advent, hvor vi samlet hele byen i sentrum for å se på juleutstillingene i vinduene. Mye av sjarmen er desverre forsvunnet med tiden, nettopp fordi butikkene begynner alt for tidlig...

  Flotte bilder!

  Klemmer fra meg

  SvarSlett
 2. Hei meg igjen!

  Ville gjerne lagt meg til som følger hos deg, men kommer ikke inn for øyeblikket.. Prøver igjen senere.

  SvarSlett
 3. Hei Kari
  Kjære deg håper du har noen gode dager..jeg har en award til deg på bloggen min..klem fra Fruen

  SvarSlett
 4. Flotte vinterbilder nok en gang:) Jeg er helt enig med deg....jula trenger ikke starte før advent er over oss....det reklameres og (blogges) og pyntes, alt for tidlig!! Jeg er ikke i julestemning før det heter advent!!

  Ang sofaen...det er ekte skinn ja...men skinnet har liksom gitt opp, hehe:) Man kan ikke sitte der..klærne klistrer seg fast i skinnet. Derfor laken og pledd. Den er kjøpt på Bohus i sin tid, jeg tok kontakt med de. De mente det ikke var noe å gjøre med den men tilbød meg og kjøpe nye trekk til putene.....den er 8 år gammel og faktisk ikke veldig mye brukt.
  Ha en deilig kveld, gi pus en kos, klem fra meg:)

  SvarSlett