lørdag 2. oktober 2010

Prosjekt husrydding, og oppussing.

Det er håp, det er håp. I går snakket min kjære og jeg om oppussing, og ting som trengs å gjøres i huset. Det har ikke blitt gjort mye her siden jeg flyttet inn for snart 7 år siden, men nå skal vi så smått begynne. Vi har holdt på å pusse opp det huset jeg eier, og leier ut leiligheter i, det siste året. Derfor vet vi hvor tidkrevende oppussing er, men nå må vi bare begynne her. Det er masse jeg klarer uten hjelp.
Vi har mye fine ting, men også mye "skrot", så derfor må vi først begynne med å rydde og sortere. Det blir min jobb først og fremst. Jeg syns det kan bli litt for fullt over alt, og det er lett å bare "lagre" ting i rom man ikke bruker.
Dere skal få et lite glimt inn, og jeg må bare advare:  det var  noe rotete da jeg tok bilder....

Tv- kroken

Sofa-kroken

Spisestua

Stua mot kjøkken

Kjøkkenkroken

Innredninga på kjøkkenet

Kjøkkenpeisen
Jeg har lyst å ha lyse vegger på stua og ha ut noe det som er der. Tv-kroken kan f.eks flyttes opp i 3.etg. på gamledelen hvor vi kan lage tv stue. Og så kan jeg ha den store reclinerstolen som hører til sofaene ider tv-en står, og et koselig bord og ei lampe. Så kan det bli lese-/strikkekrok.
Reolene på stua syns jeg det blir for mange av og vil ha ut noen, og male noen. Jeg vil også ha vekk spisestua her, og ha inn mi.
På kjøkkenet skal tapet bort, og kjøkkeninnredning "freshes"opp, og det skal males på muren ved kjøkkenpeisen. Jeg ønsker meg også  en gammel slagbenk ved kjøkkenbordet, og å male bordet for jeg syns det ble for mørkt og tungt .Gulva på kjøkken, og stue, må vi slipe og lakke om igjen.

Noen gamle "skatter"har også jeg i hyllene, bare se:
Vasen til venstre har min morfar, som var kaptein og seilte utenriks,  hatt med hjem. Den "tingen" med de to ekorna er en nøtteknekker, og de to lysestakene har vært mormor og morfar sine. Så sees såvidt et ur som henger på utsiden av det kruset(kruset er ikke gammelt). Det er et lommeur, og det ligger mange flere oppi kruset.
 Jeg har også denne lampen som jeg er veldig glad i, men den er ikke av gammel årgang. Jeg fikk kjøpe den billig da vi var på Chesterfield Norge og kjøpte møblene våre, for den hadde en skade. Men skaden syns ikke så godt.
 Så nå har dere fått et lite innblikk inn i huset ,og da får vi bare se hvordan det blir etterhvert. Ideèr/forslag noen? Jeg er mottakelig :)
Ha en fortsatt fin lørdag!

5 kommentarer :

 1. Det er jo bare kjempefint!!:) Nydelig hus dere har!! Sååå fint dere har innredet:) Nå ble vi glad:)

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det. Er godt at jeg kunne glede dere :)
  Kose dere i dag da, om ikke lenge har også jeg dag. Men, jeg blir "litt" eldre enn dere ;)

  Klem

  SvarSlett
 3. Hei.
  Du har et flott hjem Kari. Tror det har blitt en del forandringer siden jeg var der.. og det er nok noen år siden da :-/

  SvarSlett
 4. Hei Kari!
  Dette gleder jeg meg til å følge med på :)
  Så spennende!
  Og for et nydelig hjem du har. Vakre møbler og detaljer du viser frem. Pleier jo å kalle skinnsofaen min for "skinnmonster", men det gjelder så absolutt ikke for chesterfield!!
  Lekkert!
  klem Laila

  SvarSlett
 5. Anne: Takk for det. Det er vel kanskje på tide at du kommer en tur igjen da? ;)

  Lillelaila: Jeg skal legge ut bilder når vi begynner, men først må det rtddes i huset - og det er et stort hus.

  SvarSlett