tirsdag 1. november 2011

Kom november du skjønne milde

står det på framsida til en av norges aviser i dag. Det er ikke verst at vi skriver 1.november og man kan gå i shorts og t-shirt. Selv om det blåser litt ute er det faktisk 16+, og sol(i skrivende stund er her litt overkskya).


Den 27.november er  det første søndag i advent, og når jeg tenker på hvor fort oktober gikk...
Mange begynner juleforberedelsene tidlig, men personlig venter jeg til første søndag i advent. Hvis ikke så kommer jeg ikke i den rette stemningen, for jeg blir lei av alt det "julete", så derfor unngår jeg også så godt jeg kan de store butikksentrene.
Unntak er kjøttet mitt, og at jeg skal lage lammeruller, men det er praktiske grunner til at det må gjøres ei stund før jul. Ellers tørker ikke kjøttet slik at vi får fenalår og ribbe. Det er ferdig saltet nå og skal henges opp på mørkeloftet til tørking. Men jeg er spent på hvordan det vil gå hvis dette milde været skal fortsette. Værmelderene har sagt at det skal være sånn ca 14 dager til. Vi får bare satse på at det går bra :-)

Dette er rullene jeg lagde i fjor


I år har jeg tenk å skaffe meg strikkeboka til Arne og Carlos, og strikke julekuler. Blir spennende og se om jeg får det til jeg som ikke en gang klarer å lage hull til tommelen(og resten av fingrene)på fingervottene jeg har begynt på til min kjære. Enda godt det er mildvær og ikke kaldt ute ennå, så gjør det ikke noe om det tar tid. Jeg fant oppskrift(etter tips fra dere kjære følgere)på nettet, og den er egentlig veldig enkel. Men når jeg ikke skjønner det så skjønner jeg det ikke....


Jeg er på jakt etter ei god pepperkakeoppskrift, da jeg skal være med og pynte i adventstiden. Da har jeg oppdraget med store hjerter og stjerner til å pynte i vinduene med. Jeg har ei pepperkakeoppskrift jeg har hatt i 30 år, men føler at ikke den er helt "bankers" til sånt bruk. Noen av dere som har ei oppskrift til sånt formål og kunne tenke seg å dele med meg?  ♥♥


I går kveld bakte jeg en, for meg, ny type kanelboller etter ei oppskrift jeg fikk av ei jeg kjenner. De ble kjempegode :-)


Og i morges bakte jeg lavkarbobrød:

Energien er bra om dagene. Ha en super dag alle sammen :-)7 kommentarer :

 1. Så mye god mat du lager! Får håpe det går fint med julematen din i år også. du får passe på viss det blir for varmt.

  Her er det 12,5 grader i dag, ikkje så varmt som hos deg men i november er det ok. Mye av huset her har enkle vinduer og brukes lite om vinteren.

  godt me kan fyre med ved når kulden kommer.
  har dobbeldør med vinduer ut fra den eine stova, dei telte eg ikkje . Mange pynter jo med gamle vinduer også, syns det er fint. Men hos meg er det dører og vinduer nokk, vanskelig å finne plass til møblene da. Og ikkje så lett å ommøblere.

  Ha det fint klem,

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar inne hos meg:) Skulle ønske jeg var like flink med kjøtt som du og mange andre er, har laget kjøttruller før i verden, men det har sklidd litt ut for å si det sånn.... Kos deg i novembervarmen:))

  SvarSlett
 3. For ett herlig vær da:)...Her er det 8 varmegrader, og det er vel ganske uvanlig her i skibygda:)..Men jeg syns det er deilig:)

  Så herlige bakverk da:)..Flink altså:)

  Ønsker deg en fin dag:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 4. Jøje meg så mye godt det var her!
  Jeg kjøper pepperkakedeig på Ikea, er jeg redd, og den er faktisk god, men det hjelper ikke deg.
  Kos deg i varmen, det er godt vinteren lar vente på seg.
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Enig med deg - eg begynner først til 1.søndag i advent eg og. Pyntar kjøkenet då og set opp stakar og stjerner. Kjøper det meste av kjøtt og slikt ferdig...syns ikkje mitt blir like godt som det som eg får hos slaktaren her.
  Godt å sjå at de har så godt veir på Sunnmøre - her har det regna litt og er berre 10 grader...men det er no godt det og.
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei Kari!
  Tusen takk for gode ord hos meg, det varmer=)! Ja, det er helt grusomt å miste hundevennene våre... de får en helt spesiell plass i hjertet. Jeg vet at selv om det er fryktelig sårt nå(selv etter 5mnd)så vil sorgen blekne og de gode minnene vil bli sterkere!! Men det vil nok ta tid og savnet etter bamsen vår er stor. Når jeg var rundt 15år mistet jeg hesten jeg hadde og sorgen var så stor at jeg sluttet helt med hest. Men nå, 15år etter, skulle jeg gjerne hatt en kjørehest=). Jeg kan ikke ri lenger pga en hoftesykdom som slo ut i voksen alder. Men en å kjøre på tur med hadde vært stas;)! Garry så ut som en klok hund, skjønner du savner ham. Kos deg masse med tibbefrøkena, hun ser så søt ut=)!

  Så mye godt du lager...Mmmmm! Nesten som jeg kjenner bakeduften;)! Ja, dette været er finurlig...14 grader har vi hatt i dag. Ikke mye som minner om November;)!

  Ha en herlig uke!
  Klemmer!

  SvarSlett
 7. Dette er verdens beste pepperkaker/sirupssnipper. Deigen kan kjevles løvtynt til Sirupssnipper, tykkere til pepperkaker og enda tykkere til hus og pynt som skal henges opp. http://gardsjul.blogspot.com/search/label/Pepperkaker

  SvarSlett