lørdag 30. oktober 2010

Kjekt å være på besøk..

Turen opp til Anne gikk bra, og nå har jeg vært her noen dager. Har egentlig vært veldig heldig med været også, og i går tok jeg med hunden hennes og gikk en tur på fjellet i det fine været. Merket godt at det var leeeenge siden jeg hadde gått stigninger for kondisen er ikke helt på topp lengre. Huff....når en ikke har hund mer så er det lett å "slurve" med turene.
Men, men...i går gikk vi ihvertfall en herlig tur på nesten 2 timer. Det gjorde godt for både kropp og sjel.

Vil dele litt bilder med deler fra turen opp til Aure onsdag, og fjellturen min i går:
Molde

Batnfjordsøra

Fra fergeleiet i Seivika

Hunden Lucy(som er Anne sin)

På vei oppover

Ertvågøya

Retning Smøle 

lucy

Gammel grind

Restene av et gammel sommerfjøsHa ei fortsatt fin helg!

onsdag 27. oktober 2010

Ut på tur!

I dag skal jeg reise på tur. Jeg skal til Aure på Nordmøre til min gode venninne Anne :) Jeg har ikke vært der siden juli, og jeg vet ho har pusset opp en del siden sist så jeg gleder meg til å se hvor fint der har blitt. Selv om jeg har fulgt oppussingen på bloggen hennes blir det noe annet å se det i virkeligheten. Anbefaler dere å ta en titt innom og se den koselige bloggen hennes: http://hovedgrdhageoghjem.blogspot.com/

Det er alltid så hyggelig å komme til Anne, og så syns jeg det er så koselig på Aure og omegn. Har vært med til Kyrksæterøra noen ganger, og der vet jeg om en butikke som har masse fint av litt nytt og litt gammelt - men jeg husker ikke hva butikken heter. Og så er der en antikk-/bruktbutikk hvor man kan gjøre noen kupp... Dumt bilen min ikke er så stor - ha ha ha.... Nei, det er vel BEST at bilen ikke er så stor for da sparer jeg litt penger.
På Aure har de også mange koselige butikker, og mye fint. Så jeg legger som regel alltid igjen noen "lapper" når jeg er på besøk på Aure.
En tur til IKEA i Trondheim kan det også hende det blir - hvem vet? :) Vi var en sånn tur èn gang før, og hadde med hestehenger til å ha ting i!
Vel, bagen er pakket(har husket rødvin også), kaffe har jeg kokt og niste har jeg laget meg, så da er det bare å reise i staellen først før ferden går videre til Nordmøre.
Best å komme fram før det verste været, som er meldt i dag, setter inn for fullt. Akkurat nå er det "stille før stormen"....  :)
Her er en smakebit fra sist jeg var hos henne:
Meg i den flotte hagen hennes.

Ha en superfin dag alle sammen, nå må jeg pakke ned resten og komme meg i stallen så jeg får begynt å kjøre oppover til Anne :)

tirsdag 26. oktober 2010

Tur til "frisøren"for pus i dag.


Først vil jeg vise dere det nydelige bildet jeg tok kl 8.30 i morges.
Tatt fra verandaen


I dag har pus vært hos veterinæren, for det er ikke bare bare å ha langhåret katt. Det er ofte det danner seg floker, og det er vondt for dem så da er det greit med et "frisørbesøk" :) Og dessverre hadde pus fått noen store floker på bakparten, så jeg avleverte ham hos veterinær når jeg skulle i stallen i morges.
Simba er litt komisk når jeg henter ham hjem for han er ikke helt "med" siden han  har vært dopet.
Når vi kom hjem og han vaklet seg ut av buret sitt vil han følge meg hele tiden, men det er ikke så lett når han er "på fylla"..... he he he
Så etter vi hadde spist middag ble han for det meste liggende på "mammas"brystkasse og sove - det var trygt og godt :) Nå har han fått i seg litt mat og drikke, og sover fint på teppet sitt.
Her er et bilde av ham:

Simba


søndag 24. oktober 2010

To måneder til julaften i dag....

Tenk at om 2 mnd er det jul, og jeg må si at disse få dagene vi hadde "Kong Vinter" på besøk fikk jeg bittelitt julestemning.
Men i går da jeg var og skulle kjøpe bursdagsgave til en nevø(6 år i morgen) av min samboer, og så at de hadde fått adventskalendere i bokhandelen jeg var i allerede, DA forsvant den stemningen! Tenk på de stakkars barna som oppdager dette, men som må vente over 1 mnd med å få åpnet første luka(til og med hun som jobbet der var sjokkert).
Jeg syns de julegreiene blir tidligere og tidligere for hvert år. Hva med å vente til avdvent? Da jeg var lita var det rett før adventstiden at gatene ble julepyntet og butikkene bugnet av julegaver, og vi ventet og forberedte oss til julaften. Bakte, laget julepynt, osv.... Misforså meg rett - det er sikkert mange som holder på de tradisjonene ennå. Det er handelstanden jeg syns kan være litt VEL drøy når det skal komme nisser, bakst, pynt o.l i midten av oktober!
Uansett snøen gir nå litt stemning for det da, og det er koselig med fyr i peisen, masse levende lys, rødvin og tid for funderinger.....
Her er noen bilder jeg har knipset siste dagene:

Onsdag 20.10.2010

Torsdag 21.10.2010

Torsdag 21.10.2010

Torsdag 21.10.2010

Måtte bare ha med et bilde tatt fredag kveld når jeg ble "ovrfalt" av katten - dessverre ble billdet litt dårlig.

Simba og matmor(mobilbilde)

I morges fyrte jeg i kjøkkenpeisen(ikke se på rotet ved siden av)når vi skulle spise frokost. Det er så koselig.


Ha en fortsatt fin søndagskveld...

onsdag 20. oktober 2010

Kong vinter

I går kveld sluddet det, og så gikk det over til hagl innimellom. Sånn fortsatte det utover kvelden, og natta. Er det kong vinter som har kommet for å bli?...... Hmmm..Nei, tror ikke det. Såvidt jeg husker hadde vi noen sånne "glimt" i fjor også før det begynte å snø for alvor 3.juledag.
Vinter er egentlig fint det, selv om det er kaldt og vondt for oss medfibromyalgi. Men, ser vi det positive i det så er det lysere ute og det er rent og fint. Det er morsommere å være ute og kjøre med hesten, og vi kan ta sledeturer :)
Ser man det negative i det at snøen kommer er det er glatt når man er ute og går, det er kaldt, kroppen stivner mer til, det må måkes utfor dørene, vi må ha på flere lag med klær når vi skal ut og mye mye annet........

Vel, her er noen stemningbilder som jeg tok for 1/2 time siden her hjemme:Og på radioen hører jeg om bilberging, biler som har kjørt i hverandre eller i grøfta rundt om i landet. Akkurat som hvert år når første snøen kommer kasta på oss - eller gjør den  igrunn det? De har vel meldt dette i et par dager nå så vi burde være forberedt, eller?

Uansett - ha en flott dag, og skal du ut og kjøre så kjør forsiktig. Her blir det ihverfall en flott vinterdag, og gradestokken viser bare 0!

Klem

tirsdag 19. oktober 2010

Stilongs og regnklær

Nå er det bare å finne fram stilongsen og regnklær. Det blåser og regner ute og det er 6+ grader, men det føles som om det er minusgrader. De sier det skal bli sludd også i dag.

Katten ville knapt ut for å gjøre sitt "fornødne", men han fòr ut i full fart og kom tilbake etter ca 10 min - kliss våt! og selvfølgelig SÅ stolt at han måtte gni seg mot beina mine. Da var det jeg som ble våt på pysjamasbuksen, men pytt pytt..... De er nå så bedårende disse kattene at en kan ikke bli sint heller.

Så jeg får vel bare manne meg opp og kle godt på meg, og reise til hesten min så jeg får satt ut gjengen. Hestene må få komme ut og lufte seg litt selv om ikke været er det beste.

Her er noen bilder fra søndag når jeg var i stallen, og ute på kjøretur med Aurelius sammen med han som eier stallen med sin hest, og datteren. Det var finere vær den dagen....

Hestene koser seg ute i vinterpaddocken

Aurelius er klar for tur

På vei tilbake til stallen - fjordingen Gråen

Her er stallen der Aurelius står sammen med 8 andre hester

Men, nå må jeg hive meg rundt og komme meg avgårde, hestene venter. Tiden går så fort når man holder på med pc, selv om man er tidlig oppe.

Ha en fin dag alle sammen :)

mandag 18. oktober 2010

Blogger og blogging

Det er så mange blogger å kikke på i denne bloggeverden. Jeg funderer mange ganger på hva jeg skal skrive om for mitt liv er ganske vanlig, og kjedelig. Ikke har jeg barn, eller barnebarn, og ikke er jeg så kreativ som mange av dere. Det skjer heller ikke så mye i livet mitt for jeg er mye alene når jeg ikke er med hesten min,  vi er på en eller annen tur, når det er bilsportarrangement eller veteranbiltreff. Så da titter jeg på alle de herlige bloggene. Det er så mange kreative bloggere, flotte hjem, fine butikker med gamle ting og masse masse annet.
Nå de siste dagene fant jeg, via en annen blogg, en koselig butikk på Trysil. Vi var på Trysil i fjor sommer men da var dessverre ikke den butikken der, for den åpnet 26.nov. i fjor. Men hadde den vært der når vi var på Trysil hadde jeg nok shoppet en del, for vi var noen dager i bygda ja. Herlig plass forresten :)

Men når du nå allerede har lest det jeg har skrevet her så anbefaler jeg deg å sjekke butikken:

De har masse fint, og jeg har lagt meg til som følger. Her er linken: http://denrodeoase-elin.blogspot.com/

Sjekk den ut da vel, og hvem vet...... Kanskje finner du idèer om hva du skal kjøpe til jul? Til deg selv, og andre :-)

lørdag 16. oktober 2010

Stillhet avbrutt av rauting!

Tidlig en lørdags morgen......... Jeg var oppe i 6.15 tiden for å smøre niste til min kjære som dro på tur til Bjugn sammen med noen venner, og eldstebroren. De skal hente noen biler som min kjære selger for en bekjent fra dødsbo. Så da måtte de kjøre tidlig siden det er en opp, og tilbake samme dag, tur. Så da måtte han få med seg niste så klart.
Siden det er så kaldt om nettene, og jeg er stiv som en stokk og verker i knær, ankler og hofta så tok jeg med laptoppen og gikk tilbake til senga(pus ble med også). Så nå ligger jeg godt og varmt under dynene med pus ved siden av, og nyter stillheten....
Dvs. den siste halvtimen har en av kalvene nede på marka til naboen rautet i ett sett, og jeg lurer på hvorfor? Har den vondt? Er den mørkeredd? Savner den mor(som helt sikkert er slakta). Eller er bare kalver sånn? Ikke vet jeg, men som den dyrevennen jeg er syns jeg det er sårt å høre på...

Bilde fra nettet
Jeg hører også at fuglene begynner å våkne der de kvitrer ute, og ser at det så vidt begynner å lysne av dag.... Men jeg tror jeg vil "kurre" meg under dynene litt til og lese forskjellige interessante, og inspirerende blogger...

Ha en super dag.

fredag 15. oktober 2010

Fruens

Fruens

Kattestell

Katten vår Simba syns det er godt å bli stelt med, og da ligger han og maler og gjør seg til. Han har noen floker på bakparten som jeg skulle prøve å klippe vekk, men jeg turde ikke å klippe så mye. Så da ble det børsting og kos, og litt nammis etterpå.
Bare se her:

"Kanskje jeg skal sette på kaffen når jeg ligger her og blir børsta...."

"Mmmmm........på magen ja. Deiiilig! "

"Tjaaa.....skal studere potteplantene litt...."

"Er vi ferdige nå?"

"Men, jeg er litt trøtt igrunn..."

"Ååååå....noe som klør altså..."

"Må bare vaske bakbeina litt siden jeg sitter på vasken......"

"Ferdig!
"Mmmmm.......nammis... det kan jeg like altså"
"Fikk litt mat også jeg :)"


Ja, ja..... det er mye kos med disse dyra. Simba er veldig spesiell. Han er blitt ekstra kosete nå etter at vi måtte avlive hunden, og han er blitt "enebarn"....