søndag 6. mars 2011

En må følge livets bølge opp eller ned etter som den går......Det er ihvertfall det jeg har erfart i livet.

 I dag har jeg hatt en rolig dag, og det er siste kvelden min her på Vigra. Jeg har ikke gjort så mye i dag så derfor har jeg reflektert over livet mitt, ting jeg har opplevd på godt og vondt, erfaringer jeg har gjort meg og  jeg har tenkt på hvordan jeg har det i dag og framtiden.
Jeg vet ikke hvorfor jeg har tenkt på disse tingene akkurat i dag, men av og til er det vel bare sånn.....

Jeg har tenkt på barndommen min, og oppveksten min. Skole og ungdomstid, venner og ikke venner, les såkalte venner, for det har det også vært nok av opp igjennom årene. De man har stått på for og hjulpet, men nå ikke ser mer til. Det sliter når man kun gir av seg selv,  for da får man aldri tid til å ta imot fra andre. Livet er alt for kort til å bare tenke på andre enn seg selv..

Tankene har vært innom ekteskap(ene) mine, barna jeg kunne hatt(3 stk). Hvordan ville livet mitt hadde vært om jeg ikke hadde mistet de. Hadde jeg villet blitt en god mor, hadde de villet hatt et bra liv, ville jeg hatt barnebarn i dag.  Jeg har tenkt på alle de som er borte, enten pga dødsfall eller av andre grunner, og savnet etter disse. Minnene og savnet vil for alltid være der - noen ganger sterkere enn andre. Etter hvert vil man huske de gode minnene - og takknemligheten for disse vil lette savnet og sorgen. Det er viktig å ta godt vare på alle disse gode minnene, for de gjør sorgen lettere å bære.. ♥

All sykdom, og alle operasjonene jeg har vært igjennom. Lidelser i stillhet, og ensomhetsfølelsen, fordi jeg alltid skal skjule ting og "klare alt selv".....
Skjult ensomhet er en følelse av savn etter nær sosial kontakt ofte forbundet med skam og nederlag og mange ser på det som en innrømmelse av at man er upopulær.

MEN uansett så har jeg ALLTID klart å klatre opp stigen igjen for jeg vet at der er LYS i enden av tunnellen. Det jeg må trene på nå er å å gi slipp på alt som har vært, og ta imot alt som er nå. Lære meg å kjenne på det som er i hverdagen min og skjønne at jeg faktisk er elsket. For det handler ikke bare å finne den en vil gå til sengs med, men å finne den man vil våkne opp med. Det handler om den man vil leve livet sammen med, den man ikke kan leve foruten. I verden er man noen, men for noen er man hele verden.. ♥
Kanskje blir man veldig tenkende når man kommer i en viss alder - hva vet jeg. Men det jeg vet er at det er godt å få satt ting i perspektiv av  og til.


Jeg har også funnet ut at jeg har fått mange gode venner her inne i bloggeland, og nå har dere fått sluppet litt inn i ei annen dør i min hverdag. Bloggingen er  ihvertfall  mitt lille "fristed".
e
Don't WORRY be HAPPY!


Jeg har også fått gjort litt annet i dag også, og ikke bare sittet i en stol. Jeg har selvfølgelig fått tatt meg av dyra, og jeg har bakt fastelavnsboller som jeg skal ta med hjem i morgen(har prøvesmakt og de ble faktisk gode)


 


Men nå tror jeg det blir senga, og sleeping på meg. Ha ei riktig god natt!

Klem fra Kari

6 kommentarer :

 1. Kjære Kari, jeg skjønner du har vært gjennom noen bølgedaler, og det er klart det ikke er lett å gi slipp på savn og "sår". Men du virker tøff, og det virker også som du har den rette innstillingen om å gå videre, ikke la det vonde prege hverdagen. Det er jo slik at man skal leve i nuet og se framover,se mulighetene, men sannelig ikke enkelt alltid, og ettertanke skal man ta seg tid til, om ikke annet for å "rydde opp";)
  Ønsker deg en god søndag, klemmer fra meg.

  SvarSlett
 2. Hei:)

  Så fint ett innlegg, men også litt sårt!!...Man stopper vel opp innimellom å tenker igjennom livet sitt...Å man opplever både opp og nedturer det er sikkert og visst!..Men det er i motgang man finner styrke...sies det:)
  Tror også det er sunt å sortere litt av og til...en liten opprydding:)

  Håper natten din var god:)

  Ha en fin fastelavenssøndag:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 3. Kjære søte deg Kari. Det gjør godt å sette seg ned en gang i blant og kjenne litt på seg selv. Det er sundt for hodet og ikke minst for sjelen å få "ryddet bort" de ting som skaper mørke i hverdagen. Enten det er vonde minner eller venner som svikter. Bruk IKKE energi på mennesker som ikke gir av seg selv, til det er livet for kort til. Jeg har selv rensket godt opp i mine bekjentskaper og velger å bruke min tid på dem byr på seg selv og virkelig viser seg å være en GOD venn.
  Ja jeg har lokk til rømertopfen min, det skulle jeg gjerne ha skrevet på innlegget. Jeg steker det med lokket på.
  Ønsker deg en god natt søvn og en herlig ny dag i vente!:))
  Stor klem til deg fra meg!

  SvarSlett
 4. ET gripende og sterkt innlegg fra deg Kari... et innlegg til ettertanke!! Man kan undres hvorfor man skal settes på diverse prøver oppgjennom livet.
  Tror nok det gjør seg med en tankerunde og opprydding...kanskje er det noen tanker som skal kastes også.
  JEg ønsker deg en fin kveld og gode dager:)
  Varm klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. Tusen takk til dere for varme, og gode ord.

  Og det er helt sikkert at det er i motgang jeg finner styrke :)

  Klem til dere alle!

  SvarSlett
 6. Så fint og modig innlegg, men allikevel så sårt.
  Jeg tror vi alle har godt av å tenke over livet vårt innimellom og "sortere" litt.
  Det er vel ingen som går gjennom livet uten å oppleve motgang og smerte , men det høres ut som om du har fått din del og vel så det !
  Takk for tilliten, Kari. Ønsker deg alt godt framover.
  Et apropos til innlegget over her. Det er bra
  at vi har et helsevesen som innkaller til mammografi. Så er det opp til oss å bruke det og det synes jeg vi skal. Det er i alle fall MIN mening.
  Stor klem fra Ingunn :)

  SvarSlett