lørdag 9. juli 2011

Veteranbiler

er sjarmerende, og av og til morsomme... De har liksom en egen sjarm, og de har en historie. Min  kjære  har hatt, og har fortsatt, en lidenskap for gamle biler. Jeg er ikke helt borte jeg heller, men kanskje ikke fullt så engasjert. 
Det er da engelske biler det går i og vi har litt forskjellige merker, som Morris Minor, Rover, Rolls Royce, MG, Triumph o.l men det er Jaguar vi har mest av.  
Ikke alle er på veien, men vi har noen bruksbiler. Og hva er vel ikke bedre enn å dra på tur i en cabriolet når solen skinner, og det er finevær - herlig!


Og det er det vi skal til uka. Først  skal vi på det årlige Morris Minor sommertreffet. Da bruker vi å reise noen dager før, for med en 1961 model Morris Minor og ei 1969 campingvogn på slep sier det vel seg selv at det ikke går så fort. Dessuten er det koselig å kjøre tur også, for ikke å snakke om alle opplevelsene man får. 


Før hadde vi "lillebror"som vi sov i, men pga min helse skaffet vi oss campingvogna. Lillebroren var veldig siarmerende, og romantisk, og så slik ut: I år foregår Morristreffet i Gävle i Sverige fra 15-17 juli, men vi skal ikke kjøre med 
med den bilen - men med en av Jaguarene våre. 
En god venn av min ♥ kjære  skal kjøre Morrisen vår for oss, og uten campingvogna. 


Vi skal nemlig kjøre videre til England den 18.juli med vår 1965 Jaguar E-type. Det er E-type 50-års jubileum i år, og da skal vi dit. Vi skal bo i William Shakespares fødeby Stradford upon Avon, Warwickshire. Det skal bli spennende siden jeg ikke bare liker veteranbiler, men også William Shakespare........


Vi skal kjøre fra Sverige til Danmark, så videre til Tyskland, Nederland, Belgia og til Frankrike hvor vi skal ta båt over til England. Jubileet er 21-24 juli og da skal vi bo på et koselig hotell - typisk engelsk - til vi sette nesen hjemover til Norge.
Jeg vet ikke hvor mange biler det vil være på jubileet, men det blir MANGE og de skal stå oppstilt på ei kjent bilbane i nærheten av der vi skal bo. På Silverstone Classic.


Så det skal bli et par spennende uker på tur, og jeg gleder meg til alle opplevelsene. I bilen har jeg selvfølgelig puter og tepper for å få ei komfortabel sittestilling med tanke på helsen min, og så er min kjære flink til å stoppe når jeg ber om det slik at jeg får gå ut og bevege på meg....


Ha ei fortsatt god helg :-)1 kommentar :