søndag 5. desember 2010

Hva ønsker man seg til jul?


Bildet er fra nettet
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

I dag vil jeg tenne ett lys for de som ikke har det så godt som meg, som ikke har mat på bordet hver dag, som ikke kan får fyre opp i peisen når de vil, som ikke har penger til å handle det de vil men må snu og vende på hver krone, som ikke får pynte til jul i den samme overflod som mange rundt om i vårt rike land, og som ikke har ei seng å sove i ......og masse masse annet som jeg kunne ramset opp.

Så vil jeg tenne ett lys for min kjære gode venninne i England som gikk bort i går morges bare èn uke etter sin 50-årsdag. Jeg tenker på hennes mann, barn og barnebarn, og på jula de nå skal gå i møte uten henne. Jeg vet det er mange flere enn de som vil få det sånn fordi de har mistet noen rett oppi jula pga kreft, ulykke eller annen sykdom.

Dette er tiden til å reflektere over minner, og de vi sårt savner. Sånn har ihvertfall jeg det. Jula er ikke like grei for alle, og for mange er den tøff og trist. Jeg tenker også på alle barn, og ungdom, som ikke har det godt i den tiden vi nå går i møte. Mange som henvender seg til barnevernet, og trenger et sted å bo pga ulike episoder i hjemmet. Vi fikk selv et sånt barn i beredskap i fjor rett før jul.

Jeg tenker på alle de gamle som sitter rundt om i landet vårt og ikke får det stell og den pleie de har krav på. Som sitter ensom for de ikke har familie, eller andre som kan titte innom dem. Som må spise alene....huff å huff.

Så hva ønsker jeg meg til jul? Jeg ønsker at vi husker på hverandre, på familie, på vennene våre, på de svake i samfunnet og på de eldre, og på dyra. At vi stopper opp midt i alt kaos og stresset, og tar oss tid til andre enn oss selv. Og at vi deler........

DET er det jeg ønsker meg til jul..... og forøvrig hele året!

Klem fra Kari


5 kommentarer :

 1. Så trist å lese at du har mistet din venninne så altfor tidlig.
  Viktig fokus dette, opp i alle gaver og andre gjøremål, du fikk satt det hele i perspektiv. Takk for det!
  Klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det Tovepia...

  Ja, det er trist og det får meg til å tenke mer siden jeg er i samme alder som hun var.
  Og jeg tenker på alle de jeg ikke har lengre både av familie, og venner fordi de gikk bort så alt for tidlig - rett opp i jula.....
  Og det gir sterke inntrykk å se innslag om barn, eldre og husløse....

  Klem :)

  SvarSlett
 3. Det var et innlegg som ga rom til ettertanke. Vi kan ofte synes synd på oss selv, men det blir liksom bare en krusing i et vannglass i forhold til stormene mange opplever.
  Klem

  SvarSlett
 4. Dette var gripende og ganske så slåendes.. Først og fremst må jeg få kondolere med din venninne, så fryktelig trist det er!!

  Du er en hjertevarm og god sjel Kari. Flere skulle stoppet opp og tenkt som deg, for det er det som betyr mest av alt i denne verden, at vi bryr oss om hverandre.

  Sender deg en god varm klem og sier takk for at du er den du er:-))

  SvarSlett
 5. Tusen, tusen takk for hyggelige ord :-)

  Klem tilbake

  SvarSlett