onsdag 18. april 2012

Hver dag er et slit


REGLER FOR LANGTIDSSYKE MED SYKDOMMER SOM IKKE VISES PÅ UTSIDEN.

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren - "jasså, du greier det, du som er syk.." sagt i en mistenksom tone.

2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren - " du må da orke litt, selv om du er syk.." sagt i en bebreidende tone.

3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren - "jeg trodde du var syk".

4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren - "opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!"

5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de "ikke skjønner at du orker, du er jo syk!"

6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: - "jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?"

7. Ethvert svar på spørsmålet -"hvordan har du det?" - vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.

8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.

9. "Friske" vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer - det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske...

8 kommentarer :

 1. Ja, det kn nok være mye sant i det du skriver :)

  Håper det går bra mæ dæ og dine, ha en fin kveld, Kari, hilsen Lisbeth;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke alltid enkelt, og da er det godt å ha bloggen sin å "syte"på ;)

   Slett
 2. Her tror jeg du traff spiker'n på hodet, dessverre. Jeg sliter selv med en rygg, og kjenner til noe av dette. Jeg har etter hvert lært meg å "skite" i det, men det er ikke enkelt.
  Men det er faktisk ikke noen vei utenom, en må bare lære seg å la det "prelle av som vann på gåsa"...for sin egen del. Si det som det er at du prøver så godt du kan, uansett hva det skulle være, så får de "friske" bare tenke og si sitt.
  Klemmer fra mæ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøver så godt jeg kan, og er stort sett blid og fornøyd. Men noen ganger blir kroppen tappet for energi for jeg føler det ikke er enkelt å leve med denne skjulte sykdommen, og da topper det seg litt :)
   Klem

   Slett
 3. Ja dette er jammen meg så sant så sant. Jeg har slutta å bry meg - gjør det jeg vil og orker og så får folk eller bygdedyre bare leve sitt eget liv:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant, så sant.....De får leve sitt og jeg mitt :)

   Slett
 4. Dette er bare så sant så sant. Jeg bryr meg ikke.. De får bare snakke..

  Ønsker deg en fin dag..

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Dagen i dag har vært fin. Det er ikke bare, bare med denne fibromyalgien vettu ;)

   Slett