tirsdag 29. november 2011

Midtpunktet


MIDTPUNKTET


 MIDTPUNKTET - Spjelkavik sentrums nye treffsted.  Stedet hvor du kan treffe andre bekjente på dagtid for å slå av en prat med, ellerr du kan lese dagens avis, lese et blad eller stedet der du bare kan nyte tilværelsen. 
HVEM ER VI? Den som byr på kaffe/te med noe hjemmebakt til. Jula nærmer seg så hva med ta del i vårt juleverksted? Ta deg en tur innom da vel, og ta gjerne med noen du kjenner.
HVOR ER VI? Midt i Spjelkavika ved Baronen Hotell i Spjelkavika( i gamle puben) - samme inngang som "Den gamle Notsal".
HVEM ER DU? Pensjonist, enslig, ungdom, barn...
NÅR? Hver tirsdag fra kl 11 - 14

Det finnes alltid noe vi kan gjøre
som et medmenneske - vi kan være der..♥ 
DU ER ♥LIG VELKOMMEN!Sånn har jeg laga infoen om stedet jeg driver hver tirsdag, og hvor jeg har fått med meg to herlige jenter til å hjelpe meg om det skulle bli masse besøk etterhvert. Nå i starten har det ikke vært mer en et par stykker, men det vil nok komme etterhvert. Mange har advent, og jul, og tenke på også i disse dager. 
Hva syns dere? Ser det greit ut? Jeg er åpen for forslag. 

Så det er grunnen til at jeg har vært bloggefraværende i det siste + litt annet jeg har styra med.......

onsdag 9. november 2011

For ei tid tilbake

nevnte jeg for dere om et prosjekt jeg hadde liggende i hodet, og at den dagen skulle jeg i et møte med pastoren i menigheten. Vel, den drømmen min ser ut til å bli virkelig :-)
Så jeg er SÅ glad, og jeg skal starte opp allerede førstkommende tirsdag. Litt forsiktig, og så får vi se hva det utvikler seg til, men planen er at det skal være hver tirsdag.

Drømmen har alltid vært å kunne gjøre noe for de mange som er ensomme, og alene. Som er mye alene, og kanskje ikke har så god råd, ikke har så mye familie og venner rundt seg slik at de blir ensomme. Men så har de kanskje mang ressurser i seg som de ikke tør å la komme ut...

Vel nå har jeg lokalet, en hel menighet i ryggen, og jeg skal få starte et sånt sted ved å bruke menighetens lokale(deler av det til å begynne med). Der skal folk få komme inn og ta seg en kaffe/te og noe godt å bite i, der skal det være gamle tidsskrifter og aviser tilgjengelig, og folk kan sette seg ned i en god stol/sofa og prate med hverandre. Er det interesse så lager vi et lite juleverksted framover mot jul, og lager litt pynt og gaver. Vi kan sy og strikke, og karene kan få til ting med hendene som f.eks treskjæring eller annet. Må se hva der er interesse for, og man kan dele erfaringer på tvers av alder og kultur...

Gleder meg som en unge for dette vet jeg kommer til å bli bra.

Så tvi tvi jenter, og ønsk meg lykke  til :)

søndag 6. november 2011

HVA

kan jeg si??? Vi har HAR slukket en BRANN!
Bare hør HER

Gratulerer Aafk, og akkurat nå er jeg STOLT over å være Ålesunder :)

onsdag 2. november 2011

Parallelograms


øyeblikk.net
Øyeblikk har fotokonkurranse igjen og denne gangen bidrar jeg med dette bildet:

Det vil si hvis jeg har klart å gjøre tingene riktig DENNE gangen. Det var meg og data da......

tirsdag 1. november 2011

Kom november du skjønne milde

står det på framsida til en av norges aviser i dag. Det er ikke verst at vi skriver 1.november og man kan gå i shorts og t-shirt. Selv om det blåser litt ute er det faktisk 16+, og sol(i skrivende stund er her litt overkskya).


Den 27.november er  det første søndag i advent, og når jeg tenker på hvor fort oktober gikk...
Mange begynner juleforberedelsene tidlig, men personlig venter jeg til første søndag i advent. Hvis ikke så kommer jeg ikke i den rette stemningen, for jeg blir lei av alt det "julete", så derfor unngår jeg også så godt jeg kan de store butikksentrene.
Unntak er kjøttet mitt, og at jeg skal lage lammeruller, men det er praktiske grunner til at det må gjøres ei stund før jul. Ellers tørker ikke kjøttet slik at vi får fenalår og ribbe. Det er ferdig saltet nå og skal henges opp på mørkeloftet til tørking. Men jeg er spent på hvordan det vil gå hvis dette milde været skal fortsette. Værmelderene har sagt at det skal være sånn ca 14 dager til. Vi får bare satse på at det går bra :-)

Dette er rullene jeg lagde i fjor


I år har jeg tenk å skaffe meg strikkeboka til Arne og Carlos, og strikke julekuler. Blir spennende og se om jeg får det til jeg som ikke en gang klarer å lage hull til tommelen(og resten av fingrene)på fingervottene jeg har begynt på til min kjære. Enda godt det er mildvær og ikke kaldt ute ennå, så gjør det ikke noe om det tar tid. Jeg fant oppskrift(etter tips fra dere kjære følgere)på nettet, og den er egentlig veldig enkel. Men når jeg ikke skjønner det så skjønner jeg det ikke....


Jeg er på jakt etter ei god pepperkakeoppskrift, da jeg skal være med og pynte i adventstiden. Da har jeg oppdraget med store hjerter og stjerner til å pynte i vinduene med. Jeg har ei pepperkakeoppskrift jeg har hatt i 30 år, men føler at ikke den er helt "bankers" til sånt bruk. Noen av dere som har ei oppskrift til sånt formål og kunne tenke seg å dele med meg?  ♥♥


I går kveld bakte jeg en, for meg, ny type kanelboller etter ei oppskrift jeg fikk av ei jeg kjenner. De ble kjempegode :-)


Og i morges bakte jeg lavkarbobrød:

Energien er bra om dagene. Ha en super dag alle sammen :-)