mandag 28. februar 2011

Denne bloggen

Følger jeg med på. Et herlig menneske og en kjempeflott blogg. Ta deg en tur innom du og da da vel, og sjekk den ut :)


Gulrotkake

Da har jeg bakt gulrotkake i kveld som jeg skal ha med på en avslutning i morgen, Var veldig spent på hvordan kaka ville bli siden her var lite med egg, eller rettere sagt egga ver små. Men jeg tok sjansen p brukte 6 egg istedenfor 4, og kaka ble god den....
Og sånn er den med nonstop oppå ;)

søndag 27. februar 2011

Vinterferie på Vigra


Jeg  er på Vigra for å passe dyra på gården der jeg har hesten min oppstallet.
Han som eier gården er på ferie så da blir jeg her kommende uke. Det samme som jeg gjorde i høstferien. Det er greit å hjelpe hverandre syns jeg, for da får jeg hjelp til hesten hvis jeg skal bort.
Jeg har jo bare en hest, og siden det nå er vinterferie så da sa jeg ja til å passe et par andre hester også for noen som skulle bort.
Så nå har jeg ansvaret for 3 hester + min egen, 1 hane og 4 høner, 2 bikkjer, 1 marsvin, 1 nymfeparakitt, noen fisker i et akvarium, 9-10 sauer(den ene er kopplammet her)og 3 katter...... Da tror jeg ikke jeg har glemt noen - he he he
Hestene koser seg

Krølle

Sauflokken der Krølle egentlig burde være

Glitter og Mira

I dag var jeg tidlig oppe og hadde ut hestene til frokost, satte ut Krølle og fôret hønsene. Men, det regnet litt og det var tidlig så da krøp jeg bare under dyna ei stund til.

Jeg må nå si jeg er heldig som har en så snill samboer også da som lar meg bo her ute og passe på alle disse dyra.
Av og til er det en fordel med å bo sammen med en som driver for seg selv, for da får han gjort unna en del på verkstedet. Vi har en stor hall hvor man kan få leie plass til vinterlagring for bil(mest veteranbiler) + vi har en del egne prosjekter der selv.
Dessverre raste deler av denne hallen(det viste seg å være en feil i konstruksjonen) i februar i fjor pga store snømengder. Det har nå tatt ca 1 år (fram og tilbake med leverandør som skal hale ting ut!) før den nå endelig kan bygges opp igjen. Så nå har min kjære ♥♥ organisert dugnad noen dager framover for å tømme hallen og gjøre klart alt slik at leverandørene bare kan komme og sette opp en ny hall.
Derfor er det greit at jeg er på Vigra og passer gård og dyr, for da kommer han til å jobbe ganske laaaaaange dager. Jeg reiser hjem innimellom for å spise middag sammen med ham og ta litt forfallent husarbeid, og å hjelpe ham litt på kontoret også da. Men jeg har "base" her på Vigra.

Jeg kom utover her sent fredag kveld, og det er rart å bo i en annen persons hus. Men det går greit for jeg kjenner huset siden jeg har passet dyra tidligere, og jeg leide leiligheten i kjelleren her før jeg ble samboer med han jeg bor sammen med nå. Det er litt skummelt på kveldene men heldigvis har jeg bikkjene.

Fra i går til i dag har jeg hatt overnattingsbesøk her. En av jentungene i stallen ville heller passe den ene hesten her enn å være med foreldrene på hytta. Så jeg sa hun kunne få være her hvis det var ok for dem, og det var det. Hun er 11-12 år og har tidligere hatt den hesten mye, og så skal hun reise på vinterferie i morgen så da skjønner jeg henne godt. Var på samme måten j
selv i den alderen - hest var livet :-)

Så i går var vi på kjøretur med min hest for det hadde hun aldri vært med på. Etterpå laget vi vafler for det kom ei venninne av meg på besøk. Så var vi stallen og ordnet boksene og tok inn hestene for kvelden, fôret sauene ute og tok inn Krølle(kopplammet). Så laget vi oss taco og avsluttet kvelden med en koselig film på tv som het Awatar. Da var det et stk trøtt jente jeg "jagde" i seng etter den filmen. Tror hun sluknet med en gang...
Nå er overnattingsgjesten er i stallen. Jeg får vel rope henne inn siden det er ei stund siden frokost så hun får seg litt mat igjen, man kan jo glemme seg helt bort når man holder på med hest..... Hun har vært på ridetur sammen med en av de andre i stallen her..
Ja, ja de barna de barna ;)Ha en fortsatt fin dag alle sammen!

Klem fra Kari

torsdag 24. februar 2011

Ønsker alle......

En riktig fin dag :)

Her på Sunnmøre har vi sol og plussgrader - deilig.....

Klem fra Kari

onsdag 23. februar 2011

Gamleløa

Det var en gang ei løe..........

Nede i veien nedenfor huset vårt stod ei gammel løe. En gang i tiden har den tilhørt min kjære's familie. Jeg syntes løa var spesiell, og fin - i dag ble den dessverre revet.
Noen påstod at den var verneverdig, men pga for mye snø i fjor vinter kollapset taket og den har holdt på å rase sammen. Så jeg forstår at av sikkerhetsmessige grunner så måtte den rives, men likevel syns jeg det var litt vemodig og trist....

Sjarmerende


Ett kapittel er over..............


Hesteliv, og annet liv...

Hei alle venner.....

I går startet vi med en ny ordning på stallen, som går ut på at hestene skal få stå ute å spise av rundball. Dvs. at det settes en høyball inn i en forhekk, og så settes hestene ut tidlig om morgenen istedenfor å få frokosten inne. På denne måten har de tilgang på mat hele dagen, og vi slipper stresset med å reise ut for å fôre, sette ut, ta de inn til middag, sette ut - igjen, og så ta de inn til kvelden. Nå settes de kûn ut om morgenen, og tas inn om kvelden.
Det var knyttet stor spenning til hvordan dette ville fungere, og om det ville bli mye krangling mellom hestene. MEN, det gikk over all forventning. Selvfølgelig ble de som har markert seg øverst i rang "enehersker" over maten ei stund, men etterhvert som de ble mette slapp også andre til. Litt knuffing var det jo i begynnelsen, men ikke sånn at noen ble skadet.
Så i går var det kjekt i stallen, og så gøy å se hvor hestene koset seg.
Her er noen bilder:


Forhekken står klar å venter

Gråen lurer på hva som skjer ute

Aurelius


Noen er først til "mølla", mens andre må vente

Nam, nam......

Jupiter nyter fineværet

Tøffa må vente litt til hun slipper til i "matfatet"

Frøya koser seg i sola mens hun venter på "ledig plass"ved matfatet

Nå da - endelig kan flere stå sammen og spise

Yes!

Fante og Jupiter koser seg

Aurelius

Hesteliv på Vigra :-)

Krølle(kopplammet som tror han er hund) koser seg i sola

Bikkjene leiker

Sauene, og kuene, nyter fineværet

 Ja, livet er herlig dere....Nyt dagen :-) Her er det sol og fint i dag også...........

Stor klem fra meg


tirsdag 22. februar 2011

For et fantastisk vær.....

FOR et nydelig vær vi har om dagene, bare synd det er så kaldt at det går utover både kropp og ledd........  
MEN når man står opp til strålende sol og hører fuglene kvitrer så glemmer man smerter for en stund - da kommer vårfornemmelsen :)
Bare se så vakkert(bilder tatt nå i morges):


Unger som koser seg i skibakken

Nydelig

Tatt fra soveromsvinduet

Vakkert


Det er deilig når været er sånn i dette vakre landet vårt. nå må jeg forte meg i stallen. Ha en super dag alle sammen!

Klem fra Kari

mandag 21. februar 2011

Nå er det jammen med lenge siden jeg har blogget........

Hei alle sammen...
Ja, vi er da inne i et nytt år og jeg har ikke blogget. Men, men...... for i motsetning til alle dere andre "drevne" bloggere her inne så har ikke jeg så veldig mye å blogge om.


Vi var i Tyrkia og hadde det veldig bra i jul/nyttår, men vi kom hjem til masse snø, og kulde.
Det var på'an igjen med stalliv, tjukke klær og stilongs, varme sko og brodder. For et liv! Så etter noen uker hjemme fikk jeg ordnet med noen til å ta hesten, og så stakk jeg til Tyrkia igjen. Der slapp jeg ihvertfall tykke klær, stilongs og brodder :-)

Fra å være langhåra "blondine"

Til å klippe meg, og ta tilbake "min"farge

Gode venner på stamrestauranten - Meltem Restaurant

Trimtur hver morgen

Nammis med jordbær

og deilige kaker

Fra  østverandaen

God mat på Silvia Restaurant
Morgentur - igjen

Mer tur

Mahmutlar

Ungjente på morgentur med kua si

Kjøkkenet i leiligheten vår

har pynta litt med bilder

Har fått hyller som jeg han ha bilder og ting på

Nabokatten

Nabohunden

Så det var godt å være i varmen, men nå blir jeg hjemme ei god stund til. Og da dukker jeg sikkert opp her inne litt oftere ;))

Ha en fortsatt fin kveld alle sammen....

Klem fra Kari