mandag 29. november 2010

Noen tanker i denne førjulstiden

Jeg er midtveis i livet og jeg liker å lese nyheter, høre på radio og se litt tv. Mange ting rører meg, og opptar meg, og mange ting gjør meg rasende forbannet, (unnskyld utrykket...)
Jeg gruer meg til jeg blir gammel, og kanskje ikke klarer alt selv. Kanskje jeg ikke har noen som kan hjelpe meg og kanskje sitter jeg alene så jeg må ha hjelp fra hjemmesykepleie, eller i verste fall havner jeg på sykehjem??....ha ha ha ha ha(det var bare ett blaff av en optimistisk tanke)

Nå får ikke de som har hjelp av hjemmesykepleien bruke mer enn 5 minutter til å gå på do, og dusje(når du er så heldig å få hjelp til det)må du gjøre unna på 15 minutter.... Skal de hjelpe deg med oppvask eller annet må det også gjøres unna på ca 10-15 min!

Hallo!!Hva i he..... er det som skjer i dette landet? De har fått"stemplingsur"(du må logge deg inn og ut)i hjemmesykepleien, og må jobbe akkord. Stakkars brukerne og stakkars de som jobber i hjemmesykepleien, sier jeg bare.

Den gangen jeg var arbeidsfør jobbet jeg mange år i helsevesenet(og GUD hvor jeg savner det).. både på alders- og sykehjem, og som hjemmehjelp, Vi tok oss av pasientene, vi TOK oss tid til de og vi HADDE tid til de....
Jeg får så vondt av de eldre som ikke har noen, de som bare sitter der og kanskje får litt hjelp av og til. Ikke for det, jeg så i mange av de åra jeg jobbet på hjem at mange hadde familie(noen hadde til og med STOR familie), men de kom aldri på besøk for det. Jo, forresten....de kom når det var jul! Jeg så gleden i øynene til de gamle når de såg noen de kjente.. Tenk å få besøk èn gang i året, og i jula. Da var det tid for å være snill og god med hverandre, og gi gaver!

Jeg tenker mye på de gamle som ikke gleder seg til jul sånn som mange gjør, som ikke har noe(n) å pynte hus og heim for, som ikke kan handle inn det de vil til jula. Her er det tidsklemma, og arbeidspresset som bestemmer. Nå må man ha skjema, er det blitt bestemt, hvor man skal fylle inn hvor mange minutter man har til rådighet hos hver bruker.
Er en heldig da så får han seg en kjapp dusj til jul, og så må man huske på å få gjort ALT når du er på do for det har man bare 5 min. til å få unnagjort..... Dersom det kun er snakk om et toalettbesøk, økes tiden fra fem til sju minutter - steik kor heldig du er da!

Er det sånn det skal være i Norge? Et av verdens rikeste land! Fytti katta sier jeg bare.....

Jeg vil understreke at nå er det ikke fullt så ille i hele landet, men dessverre er det mange som har det sånn....


Dette har jeg kopiert fra et nettsted, og jeg syns det er forkastelig at det er sånn det skal være:

 
Hva Tid min 2006 Tid min 2010 Endring i tid
.
Blodtrykk 10 5 -5
.
Kateter – legge inn/engangskateterisering 20 15 -5
.
Kveldsstell 15 10 -5
.
Morgenstell 20 15 -5
.
Stomi – stell av 20 15 -5
.
Tilberede mat og drikke (inkl.oppvask) – gjelder også sondemat 15 10 -5
.
Tilsyn (observasjon) 10 5 -5
.
Toalettbesøk 10 5 -5
.
Bleieskift 5 5 0
.
Brannsikring 15 15 0
.
Forflytning (med heis) 10 10 0
.
Handleliste – hjelp til å skrive 15 15 0
.
Injeksjon i.m. 20 5-20 0
.
Injeksjon s.c. 5 5 0
.
Klesvask (i egen maskin) 20 10+10 0
.
Klesvask i maskin (inkl. rengjøring bolig) 135 135 0
.
Klyster 20 20 0
.
Medisin – gi/sette frem 5 5 0
.
Medisin – legge i dosett 20 20 0
.
Middag – oppvarming av 15 15 0
.
Motivasjon 20 20 0
.
Ringetilsyn 5 5 0
.
Støttestrømper/elastisk bind – ta av og på 5 5 0
.
Sårbehandling 30 30 0
.
Urinpose – skifte/tømme 5 5 0
.
Øyedrypping (pr. type øydråper) 5 5 0
.
Annet - 0 – 10 -
.
Innkjøp av mat i nærbutikk 25 - -
.
Handling - innkjøp av mat i nærbutikk 45 - -
.
Blodsukker (måling av) 5 5 -
.
Blæreskylling 10 10 -
.
Bruker ringer v/ behov 0 0 -
.
Dialyse, klargjøring for - - -
.
Dusj/enkel dusj – tilsyn i dusj 30 30/15 -
.
Ekstraoppdrag - Ikke tidfestet -
.
Fotbad - 10 -
.
Førstegangsbesøk (hjemmebesøk) - 20 -
.
Intravenøst - - -
.
IPLOS oppdatering (kartlegge adl-funksjoner) - 0 -
.
Klesvask (tekst-levere/hente tøy på vaskeri) - 60 -
.
Kveldsstell – terminal omsorg - 40 -
.
Multidose - levere - 6 -
.
Medisinavtale med bruker - 10 -
.
Morgenstell – terminal omsorg - 50 -
.
Pariapparat - 10 -
.
Peg – sonde (sonde skift/stell)- steril prosedyre - - -
.
Peg-sonde, skylle, henge opp, koble til – ren prosedyre - 20 -
.
Psykisk støtte 15 Individuelt -
.
Rengjøring av bolig 60-120 Individuelt -
.
Sårbehandling enkel - 15 -
.
Veiing (vektkontroll) - 5 -
.
Veiledning 10 - -

Legg spesielt merke til at der er satt av 15 min. til psykis støtte........
Duste Norge sier bare jeg.............................


JEG gruer meg ihvertfall til å bli gammel......... Ha en fin kveld.

DENNE HISTORIEN RØRTE MEG(fant den på nettet)

Hunden Findus! (Til ettertanke)

Som valp underholdt jeg deg med mine narrestreker og fikk deg til å le. Du kalte meg ditt barn, og på tross av en del gjennomtygde sko og et par ødelagte pynteputer ble jeg din beste venn. Når jeg hadde vært umulig sa du til meg med løftet pekefinger "hvordan kunne du gjøre det?", men så lot du deg formilde og  klødde meg på magen.

Det tok litt lenger tid enn forventet for meg å bli renslig fordi du hadde det fryktelig travelt, men vi samarbeidet om saken. Jeg husker nettene i sengen, hvor jeg trykket nesen min inn mot deg og lyttet til dine betroelser og innerste tanker, og jeg var overbevist om at livet ikke kunne bli bedre. Vi gikk lange turer og løp i parken, kjørte bil og stoppet for å spise is (jeg fikk kun kjeksen," is ikke er bra for hunder" sa du)

Jeg gikk lange turer i solen, mens jeg ventet på at du skulle komme hjem sent på dagen. Litt etter litt begynte du å bruke mer tid på ditt arbeide og din karriere og mer tid på å lete etter en menneskevenn.

Jeg ventet tålmodig på deg, trøstet deg i kjærlighetssorg og skuffelser, skjelte deg aldri ut for dårlig dømmekraft, men tumlet rundt av glede når du kom hjem- også da du ble forelsket. Hun som nå er din hustru er ikke et "hundemenneske" – allikevel bød jeg henne velkommen til vårt hjem, prøvde å vise henne hengivenhet og lystret henne. Jeg var lykkelig, fordi du var lykkelig.

Så kom menneskebabyene, og jeg delte din begeistring. Jeg var oppslukt av de små lyserøde vesnene og deres lukt, og jeg ville så gjerne også ta meg av dem. Men hun og du var redde for at jeg kunne komme til å gjøre dem noe, og jeg tilbrakte størstedelen av tiden forvist til et annet værelse eller et hundebur. Åh, hvor jeg allikevel lengtet etter å elske dem, men jeg ble hurtig en "kjærlighetsslave".

Etterhvert som de vokste opp ble jeg deres venn. De klamret seg fast i pelsen min og trakk seg opp på vaklende bein, de stakk fingrene i mine øyne, undersøkte mine ører og kysset meg på nesen. Jeg elsket alt ved dem og deres kjærtegn – for dine kjærtegn var så skjeldne – og jeg ville ha forsvart dem med mitt liv om nødvendig. Jeg pleide å liste meg inn i deres seng og lytte til deres bekymringer og innerste tanker, og sammen ventet vi på lyden av din bil i innkjørselen..

Det var en tid du, hvis noen spurte deg om du hadde hund – tok frem et bilde av meg ut av lommeboken din og fortalte dem historier om meg. Gjennom de senere år har du bare svart "ja" og skiftet emne. Jeg er gått fra å være "din hund" til "bare en hund", og du bryr deg ikke om å ha utgifter i forbindelse med meg..

Nå har du fått et jobbtilbud i en annen by, og du og din familie flytter til en leilighet, hvor det ikke er husdyrtillatelse . Du har truffet den riktige beslutningen for din " familie" , men det var en tid da jeg var den eneste familie du hadde. Jeg var begeistret over kjøreturen inntil vi ankom til internatet.

Det luktet av hunder og katter, av frykt og av håpløshet . Du utfylte papirene og sa "Jeg vet du vil finne et godt hjem til henne". De trakk på skulderen og kikket pinlig berørt på deg. De kjente virkeligheten for en middelaldrende hund, selv en med "papirer"

Du var nødt til å riste din sønns fingre vekk fra mitt halsbånd, mens han skrek "Nei, pappa! Du må ikke la dem ta hunden min!" Og jeg ble bekymret for ham og for hva du nettopp hadde lært ham om vennskap og lojalitet, om kjærlighet og ansvar og om respekt for alt levende. Du klappet meg på hodet til farvel, unngikk mine øyne og avslo høflig å ta mitt halsbånd og line med. Du hadde en deadline du skulle nå, og det har jeg også nå..

Da du var gått, sa de to koselige damene at du sikkert hadde kjent til din forestående flytting måneder i forveien, men ikke hadde gjort noe forsøk på å finne et annet hjem til meg. De ristet på hodet og sa "Hvordan kunne du gjøre det?"

De er så oppmerksomme ovenfor oss her på internatet som travle hverdager tillater . De fòrer oss selvfølgelig, men jeg har mistet appetitten for flere dager siden .
I begynnelsen , når noen gikk forbi løpegården min, sprang jeg til forsiden i håp om at det var deg – at du hadde skiftet mening – at det hele bare var en vond drøm..

Eller jeg håpet at det i det minste ville være noen som brød seg om meg, en eller annen som ville redde meg. Da jeg innså at jeg ikke kunne konkurrere med de glade hundevalpene der – uvitende om deres egen skjebne – som boltret seg frem for å få oppmerksomhet, trakk jeg meg tilbake i et hjørne og ventet..

Jeg hørte hennes steg da hun kom til meg mot slutten av dagen, og jeg trasket etter henne gjennom gangen til et annet rom. Et velsignet stille rom. Hun satte meg på et bord og klødde mine ører og sa at jeg ikke skulle være redd. Mitt hjerte banket i forventning om det som skulle skje, men det var også en følelse av lettelse.

Kjærlighetsslavens dager var talte. Som det er min natur, var jeg mer bekymret for henne. Den byrde hun bærer veier tungt på henne, og det vet jeg på samme måte som jeg alltid visste hvordan du hadde det.

Forsiktig la hun en årepresse om mitt forben mens en tåre trillet nedover hennes kinn. Jeg slikket henne på hånden på samme måte som jeg pleide å trøste deg for så mange år siden. Profesjonelt stakk hun nålen inn i en blodåre..

Da jeg merket stikket og den kjølige væsken løpe gjennom min kropp la jeg meg søvnig ned, kikket henne inn i hennes vennlige øyne og mumlet "Hvordan kunne du gjøre det?" Kanskje forstod hun mitt hundespråk , for hun sa  "unnskyld".

Hun klemte meg og forklarte fort at det var hennes jobb å sørge for at jeg kom til et bedre sted, hvor jeg ikke ville bli til sidesatt eller mishandlet eller forlatt eller måtte klare meg selv - et sted med kjærlighet og lys så meget annerledes enn dette jordiske sted..

Med en siste kraftanstrengelse forsøkte jeg med et haledunk å uttrykke at  "Hvordan kunne du gjøre det?" ikke var rettet mot henne..

Det var deg, min elskede herre, jeg tenkte på. Jeg vil tenke på deg og vente på deg for evig. Måtte alle i ditt liv vise deg så stor lojalitet <3


søndag 28. november 2010

1. Søndag i Advent

 
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede


"Advent er ventetiden før jul. Ordet advent betyr egentlig Herren komme, og har blitt brukt som navn for denne ventetiden helt siden slutten av 400-tallet. Første søndag i advent, markerer begynnelsen på kirkeåret, denne faller alltid mellom 27. november og 3. desember.
I 2010 faller første søndag i advent på den 28. november.
I protestantiske og katolske kirker varer adventstiden 4 uker mens det i den reformerte kirken i Nederland og den anglikanske kirken ikke markeres noen advent. I ortodokse kirker varer advent 6 uker.
Adventstiden er også forbundet med faste. Ca. år 480 ble det bestemt at hver mandag, onsdag og fredag i advent skulle man faste. Dette for å sikre åndelig forberedelse til feringen av Jesu fødsel. Mange katolske land praksiserer fremdeles fastereglene. I protestantiske land har ikke reglene hatt stor betydning siden 1500-tallet. I det norske bondesamfunnet var det likevel innskjerping på kostholdet i ukene før jul.

Mat og advent

Noen steder i Norge brukte de 23. november (St. Clements dag) som en regel om at fra nå av og frem til jul skulle barna få mindre mat, slik at de ville bli ekstra glade over den fete maten i julen.

Blant fastematen sto fisk høyt - derfor ser vi at det er høysesong for lutefisk på norske restauranter i adventstiden.
Før i tiden - frem til den annen verdenskrig - ble advent kun markert i kirkene. De siste årene har det blitt vanlig å pynte hjemmene med forskjellig adventspynt som lys, kalendere m.m.
Adventslysestaken finnes i mange hjem. For hver søndag i advent tenner vi et nytt lys i staken og synger/leser et vers om advent.
Som adventsfarger brukes oftest lilla."(tekst og bilde funnet på nettet)

Så da får vi tenke over hva vi spiser i tiden mot jul og tenke på alle de som ikke har det så godt som oss, og som ikke kan "fråtse"i all god mat hver dag.

Ha en fin søndag alle sammen
Klem fra Kari

lørdag 27. november 2010

Tunge dager i kulda.....

Samme hvor vi fyrer, og har på annen varme, så klarer ikke kroppen min kulden... ALT er tungt:(
Det er nede i -10 og sur vind ute. I natt sov jeg med pledd rundt meg, og sokker på. Huff...
Ikke kjekt når det er så kaldt nei!

Men, men jeg prøver å holde på med noe hele tiden for å holde kroppen i "vigør"for ikke å stivne helt. I kveld skal min kjære, og jeg, begynne å legge gulv oppe på gamledelen.
Jeg vil begynne å pynte til advent(har vært og "snopet"meg litt ny pynt), så vi skal ta kjøkkenet først :)

Ønsker alle en fin lørdagskveld så kommer jeg vel sterkere tilbake når formen er bedre ;))

Klem fra Kari


torsdag 25. november 2010

Vær med å hjelpe i Julekulden..

Fant dette på bloggen til Bloggedamer 40+, og kopierte det inn her. Hjelp til du også så gjør du en god ting  :)

"Hjertevarme søkes!
Har du tid til å strikke ett par sokker før jul, eller noe annet som varmer?
Jeg samler inn sokker, luer og sjerf til julegaver til gatemagasinselgere som står ute og fryser i kulden. Nestekjærlighet koster så lite!
Spre budskapet, og vær med i trekningen av gavekort på 300 kr fra Wallas verden, eller Wallwords fra Roka design. Kom inn på Bloggedamer40+ og si fra om du gjør det!"

Klikk deg inn på denne linken: http://bloggedamer40pluss.blogspot.com/

og denne linken: http://www.rokadesign.no/

Advent og jul.....

Det nærmer seg advent, og jeg leser på blogger jeg følger at det forberedes, pyntes og shoppes i vildensky...
Selv har jeg ikke gjort så mye ennå, men det blir. Skal ta meg en tur på Kid i dag og se om jeg finner noen gardiner til advent, og så må jeg selvfølgelig ha lilla lys. Jeg er glad i lilla og jeg liker adventstiden for da koser jeg meg og forbereder meg til jul. Selv om det bare er meg og min kjære så blir det litt forberedelser. 
Julegardinene mine, som forøvrig er røde, og annet som hører selve julen til, pynter jeg ikke med før de siste dagene før jul. Etter 4.søndag i advent :)

Det er mye fint å få kjøpt på nettet, og det er mange fine butikker rundt om i landet og noen er dessverre så altfor laaaangt unna. Det er liksom ikke bare en "svipptur"for å shoppe litt advent- og juleting. Skulle ønske jeg bodde nærmere denne butikken for de har så mye fint som jeg kunne tenkt meg. Sjekk ut det de har ved å trykke på linken, og er du ikke følger så anbefaler jeg deg å følge dem. Kanskje har de NOE som nettopp du ønsker deg :)  http://denrodeoase-elin.blogspot.com/

Ha en super dag alle sammen. Her skinner sola, men ute er det -9 grader. Så jeg får kle meg godt for det merkes på kroppen ja.....

Klem fra Kari

onsdag 24. november 2010

Her er liv.....

Hei alle kjære bloggevenner, og takk for hyggelige kommentarer dere legger igjen. Det varmer :)
Det er liv i meg, men dagene har "flydd" avgårde...... Skjønner ikke hvor de har blitt av jeg!

Jeg har sydd fårerull(er), rydda og sortert litt her og der, vært på Vampkonsert og malt oppe på gamledelen. og innimellom alt dette har jeg hesten min, katten og min kjære å ta meg av(de skal jo stelles og mates)he he he he....

Det nærmer seg 1.søndag i advent og jeg har lyst å bli ferdig oppe på loftet siden det er der vi skal bo en periode når vi pusser opp i hovedetasjen, som jeg tidligere har nevnt. Ting går ikke så fort med meg, men det blir det blir.....og så må Egil hjelpe med sånt som blir for tungt for meg, og det er ikke hver dag det klaffer for han har ALTFOR mye å gjøre. Ikke bare bare å drive for seg selv nei, men man må se det positive i det da - han har en STOR kundekrets :)
Jeg gleder meg til å begynne å møblere, henge opp gardiner og pynte oppe. Tror jeg skal ta en tur på KID og se hva de har. Der er visst mye spennende har jeg skjønt....

Her er noen bilder fra mine siste "aktiviteter":

Malt vinduskarmer

Gammel sofa på vei ut

Og HER blir sofaen lempa ut fra 3.etasje

I går fyrte jeg i vedovnen på loftet, og den varma godt

Nymalte rom, og snart skal laminatgulv på

Fra Vampkonserten 20.november

En fantastisk opplevelse!

Det ble 5 fåreruller i år. Jeg har brukt kjøtt av villsau siste åra, og syns de smaker bedre.

Ute er det minus 4 grader nå, og det blir en fin dag i dag også, noe vi har hatt siste uka. MEN jeg vil ha snø snart....

Ønsker alle en kjempefin dag. Klem fra meg

fredag 19. november 2010

Maler, besøk, maler.......og sånn går nå dagene :)

I dag har vi har barnebarnet til Egil, og sønn+svigerdatter, på middag. Vi hadde potetball med tilbehør, for de som vet hva det er. Og det var selvfølgelig jeg som hadde laget den... ;)
Etter vi hadde spist tømte vi det andre rommet oppe på loftet i gamledelen, slik at jeg fikk malt der også. Den gamle sofaen fikk vi ikke kastet ut i dag, men det blir i morgen...
Her er noen situasjonsbilder:
Leah Aleksandra syns sjokoladepudding og vaniljesaus er godt

Og vil gjerna ha mer av besten

Sånn var romma på loftet før maling

Ene rommet ferdig

Rom 2 ferdig(den fæle sofaen som står på høykant skal kastes)

En annen vinkel

Gamlekjøkkenet på loftet

Mer av gamlekjøkkenet

De fæle gulvbelegga, men der skal vi ha laminat oppå

Gleder meg litt til vi skal bo oppe på gamledelen mens vi skal pusse opp nede i hovedetasjen.......det blir advent og julefeiring her opp ja........... :)

onsdag 17. november 2010

Kreativitet

Er absolutt noe jeg IKKE er født med, men jeg har prøvd å lage mitt første kort ved hjelp av div.midler som er kjøpt inn for å prøve seg på så kalt: Scrapbooking........ fordi det ser så gøy ut :)
En god venninne av meg i England ,som forøvrig har kreft, blir 50-år på lørdag. Så kortet ble laget i full fart i går kveld siden det må sendes i dag. Jeg fikk hjelp av ♥ min kjære ♥


Dette ble da resultatet:Vel, det er noe som heter "øvelse gjør mester", og det var ganske gøy dette her så blir vel ikke lenge til neste gang jeg skal prøve å lage noe.....

I kveld skal jeg ihvertfall sy rull, av villsau(noen av lamma på gården der hesten min står), og DET er ihvertfall noe jeg KAN ;))

Ha en SUPER dag alle sammen. Nå skal jeg til hesten min....

Klem fra Kari
lørdag 13. november 2010

Mat må man ha.........

Jeg har vært sjuk hele uka og begynner å bli bedre, men sliter fortsatt me svimmelhet og kvalme så derfor fikk jeg lyst å lage noe mat som smaker.... De fleste som kjenner meg vet at jeg elsker å "kokkelere" på kjøkkenet, men man kan bli lei det man STØTT tilbereder...

Så da ville jeg prøve en annen vri på Gresk Moussaka enn den jeg vanligvis bruker å lage. Siden jeg ofte er innom en matblogg som heter Tines Mektige Matblogg http://trineblogg.blogspot.com/ (anbefales)fant jeg en oppskrift der som er litt annerledes, og hvor det er oppskkrift på gresk brytebrød også...
Jeg klarte å kjøre i butikken og kjøpe ingrediensene, og så hjem for å lage mat.....


Her er noen bilder, og jeg må understreke at jeg ikke er noen kokk, og jeg håper at ikke Trine er innom og ser dette......he he he he
Vel... jeg brukte laaaaang tid på lage maten siden formen min ikke er på topp.


Kjevle  ut deigen til brytebrødet etter første heving

Hatt på fyllet

Skjære opp i "skiver"etter jeg rulla det sammen
Opp i langpanna til etterheving, og pensling

Lager kjøttsausen

Jeg bruker auberginer istedetfor poteter, for det lærte jeg i Hellas en gang

Oregano kjøpt på markedet  i Tyrkia

Her ble da mitt resultat(selv om brytebrødet ble litt godt stekt). Moussaka, gresk salat og så jeg alltid ha tzaziki til gresk mat. Jammen fant jeg ikke ei flaske gresk vin også i huset, men orket bare et halvt glass.

Uansett så ble maten veldig god, og jeg hadde hatt i litt mer hvitløk enn anbefalt(for jeg bare ELSKER hvitløk), og MIN KJÆRE forsynte seg godt ja....... Det varmer et  GAMMELT pikehjerte  ♥ 


Jeg har fått en ny følger: Trulte - velkommen skal du være......det syns jeg var koselig :) Nå har jeg 11 følgere. Dere som er interesserte i strikking, og annet håndarbeide, bør ta en tur innom bloggen hennes http://trulte.blogspot.com/

Da vil jeg ønske alle en fortsatt fin kveld, selv om det har blitt seint, og så får jeg pleie meg selv litt så jeg blir heeeelt bra igjen. Koser meg sammenmed min   kjære Egil  gjør jeg ihvertfall.........

Klem fra Kari 


fredag 12. november 2010

Gjeeeeeessp.....TIDLIG oppe!
VÅKNA kl 05! Da hadde jeg lagt en time og vridd meg. Så her var det bare å stå opp, og koke seg kaffe. Så nå har jeg rydda i noen papirer, og sittet litt på nett. Det er ikke SÅ mye en får gjort på mårrakvisten uten at andre i huset blir vekket, for her er litt lytt.
Det er bare min kjære og jeg som bor i størstedelen av huset, bortsett fra 1.etasje i gamledelen hvor en ung gutt leier.....

Jeg kunne ha laga til deilig frokost til min kjære og meg, men han er dessverre ikke typen som liker å spise med èn gang han står opp. Siden bilverkstedet hans er så nært drar han hjemmefra rett før kl 8, og da står han opp bare noen minutter før han skal dra......
Hmmmm.......men kanskje.. kanskje skal jeg gjøre det alikevel? Hvorfor alltid følge de TRØTTE vanene man har. Jeg hiver meg rundt jeg og tar og overrasker ham :)

SUKSESSFORMEL: - Mitt råd er å holde seg til et fast måltidsmønster som gjør det mulig å prestere bra hele dagen uten at vekten går opp. For de fleste vil dette si å innta 1 måltid tidlig på dagen, og 3-4 små regelmessige måltider i timene som kommer før du legger deg, skriver Frode Norheim.
Bildet har jeg funnet på nettet(det er fra Dagbladet)

Nå må jeg lage til her og få fyr i kjøkkenpeisen, og få tent levende lys... Tipper han blir overrasket :)..... Hi hi hi hi
Vi tastes senere.

Ha en flott dag alle sammen!

Klem fra KariTillegg:
Min kjære ble overrasket, og glad, over oppvartingen :) Selv om det var noen "små"kommentarer som: "det er nå ikke bursdagen min i dag, og ikke er det farsdag eller søndag" ;) "Bare sett deg og spis før du drar du, kjære", sa jeg.

Et par bilder:

I all enkelhet

Frokost for to en fredagsmorgen

Det viktigste er at min kjære ble glad, og det er ikke mye som skal til for å glede. Så ta med dette:

Ønsker alle en super dag :)

torsdag 11. november 2010

JEG FUNDERER PÅ...........

dream_pictures_beauty_imagine_3Hvorfor jeg har DRØMT så mye rart de siste dagene..... Jeg har vært SYK hele uka,  derfor har jeg for det meste lagt i senga og sovet mye pga feber. Da har jeg hatt mange merkelige drømmer, og vet ikke helt hvordan jeg skal TOLKE de. Personer fra fortiden, hesten min, hunden min, bilen min? som jeg drømte jeg er innesperret i men kommer meg ut av og mye mye annet........


Hvem vet hva som er ÅRSAKEN, men det må sies at det siste året har vært litt tøft da. Fibromyalgien påvirker oss som har det på mange måter. Vi har oppturer og nedturer, og jeg har grublet mye på ting. dessuten har HUMØRET vært svingende, og det syns jeg har vært veldig dumt. Sånt går utover de nærmeste. 

Jeg leste på en blogg tidligere i kveld om "hva er det med menn", og at de ikke alltid forstår kvinnen i sitt liv. Jeg bare MÅ si at jeg har vel den tÅlmodigste og kjærligste mannen jeg vet om, og HAM skal jeg holde hardt på. Med de opp og nedturer jeg har hatt så har han vært der FOR MEG, om ikke fysisk, så ER han der :)

Ha en fortsatt fin kveld.

tirsdag 9. november 2010

Minusgrader og dårlig form......

Brrrrr......i dag er det  -5 grader, men det føles kaldere. Noe som kjennes godt på kroppen ja. Mesteparten av kroppen verker, og det er på sånne dager jeg burde vært i Tyrkia.
Men, men.... jeg skal ikke syte - får heller holde meg inne og fyre godt i dag da :)

Turen til Kiel i helga gikk greit, selv om jeg ikke var så høy i hatten. Men jeg fikk noen nye opplevelser, og vi hadde knallfint vær hele tiden. Vi var på et kjempeflott show både fredag- og lørdagskvelden ombord. For meg og min kjære Egil, som er så glad i engelsk, var det showet midt i blinken.
Color Fantasy i Oslo

Kiel med båten i bakgrunnen(lugaren vår er i midten nest øverst)

Danske og Norske boder i gågata(de serverte vafler og sveler)

Fra gågata

Min kjære har shoppet

Jeg oppe på øverste dekk og står inntil rekkverket - utrolig, men sant!

Jeg er IKKE veskemenneske, men falt helt for denne....

Varme tøfler kjøpte jeg meg også

Ønsker alle en riktig fin dag, og nå må jeg pleie meg selv litt.... Vi tastes :)


torsdag 4. november 2010

Kieltur og skrekk for åpent hav....I morgen tidlig reiser vi til Kiel, og jeg gleder meg ikke så veldig mye. Fordi jeg blir engstelig når vi er ute på sjøen, og havet. Mange sier til meg at du vil ikke merke det når du er på en så stor båt. Det hjelper ikke meg fordi jeg VET at vi er ute på sjøen.

                                    
  Color Fantasy


                                         
Selvfølgelig skal det bli hyggelig å komme bort og reise på tur sammenmed min kjære, og gode venner, men...... Har man skrekk for noe så har man det - men jeg får bare gå rundt i dag og tenke positive tanker, og late som vi er på et hotel. At vi ikke er på sjøen og åpent hav, og når vi skal sove får jeg late som jeg er på telttur på landjorda, og at ingen ting kommer til å skje.

Så får jeg nyte dagen i Kiel, bruke mine tyskkunnskaper, shoppe og kose meg med "Bratwürst und sauerkraft" :)

På returen får jeg bare fortsette og late som om vi er på hotel, og lukke øynene innimellom for å late som jeg går tur i skog og mark, og når natta kommer igjen så får jeg late som vi ligger hjemme i senga og sover der!   


                      
                             5-stjerners Color Class lugar med havutsikt
Lugarene er nå fine da
              
DA går turen helt sikkert bra. Det vil ikke begynne å brenne, og jeg vil ikke komme til å kjempe på åpent hav hvis båten kolliderer med en annen båt, eller av en annen grunn går ned. Og det vil ikke skje at jeg da bare kommer til å ha iskaldt vann rundt meg, og ikke får puste!

Neida...her må man KUN tenke positivt, og late som at det er på en laaaaaang hvit sandstrand jeg går og er omgitt av natur, og masse sol og varme!onsdag 3. november 2010

Oppussing og kakebaking

Siden huset vårt er stort så er det mange muligheter i det. Vi skal jo begynne å pusse opp stue og kjøkken i den delen vi bruker så da må vi ha et sted å oppholde oss i mellomtiden. Etter å ha brukt mandagskvelden til å rydde unna litt oppe på loftet i gamledelen, og jeg hadde vært og shoppa maling, så begynte jeg å male i går kveld. Det går ikke så fort for smertene kommer og går - men nå VIL jeg få pusset opp dette huset så da må jeg jo begynne ett sted :)

Rommet har tidligere vært et soverom til ungommene

Stort rom som nå skal bli tv-stue

Det blir lys toscana

Inn mot gamlekjøkkenet

Utsikta er det ikke noe å si på

Gammlekomfyren min som vi har oppe - den er skikkelig god til baking

Så da ble det et par kaker også samtidig - ei gulrotkake og ei sjokoladekake :)

Men, nå må jeg komme meg i stallen. Ha en super dag alle bloggvenner....... :))