tirsdag 28. september 2010

Nok en flott dag!

Deilig med alt det fine været som har vært de siste dagene, og det skal visst holde seg ei stund. Supert!

Jeg har "snopet"meg noen blomster, og potteskjulere, til å ha ute. Syns jeg måtte pynte litt på verandaen selv om den ikke er ferdig restaurert. Det gamle verandarekkverket er revet ned, og det er blitt flislagt her. Men, det er langt fra ferdig. Ting tar tid her i huset, men det skjer nå litt, selv om jeg helst skulle ønske vi kunne pusse opp inne.

Syns den potteskjuleren var så artig.


Denne potteskjuleren er også nyinnkjøpt.


Jeg har et salongbord som er etter tanten min. Det er dessverre blitt ødelagt oppå bordplata av at noen har satt varme kopper på. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det... Forslag?
Det er egentlig et fint bord med fine utskjeringer på. Har et til, men det er i en av leilighetene jeg leier ut.


De stygge hvite ringene sees oppå bordplata.

Skal jeg beholde bordet mørkt som opprinnelsen, eller male det?

He he he....må nesten le.  Har visst glemt å ta vekk sandalene min da jeg tok bilde.
mandag 27. september 2010

Strålende sol!

I dag er det virkelig flott vær og herlige farger. Solen varmer og det er bare deilig....

Har ikke blogget på en hel uke for dagene har "flydd" avgårde, og i helga har vi vært i Bjugn på besøk hos noen bekjente. Vi hadde et herlig vær både lørdag og søndag, og vi har storkoset oss. Selvfølgelig har de både hester og mange gamle veteranbiler, de vi var hos. Jeg fikk også prøve meg på en liten kjøretur med en av hestene, nærmere bestemt en Fransk Pecheron, og det var litt annet enn med min egen hest.
Bare se bildet under:

mandag 20. september 2010

Gammel spisestue

Jeg har ei gammel spsiestue, som er fra begynnelsen av 1900-tallet(har jeg blitt fortalt). Den har vært min mormors, og jeg arvet den etter min tante som døde i fjor. Jeg husker at tante og onkel fikk sen sandblåst og fikk nye trekk på stolene. Har lyst å gjøre noe med den, men det blir ikke nå. Den står bare lagret i hallen vår for det er ikke plass til den noe steder. Spiseetuen består av et bord, åtte stoler, en stor skjenk med 2 høye skap/speil/et skap med ei skuff og et stort skap som ble brukt til oppbevaring av duker/lintøy.
Har noen få bilder her, men det er ikke så lett å danne seg noe inntrykk av spisestuen når de står stablet sånn.

Del av skjenken(det laveste skapet)


Bakdelen av skjenken der med speilet


Utskjæring som går igjen i spisestua


Duk-/lintøyskapet


Sånn ser stolene ut

 


 


Hvis noen har kjennskap til, og forslag om hva jeg kan gjøre med spisestuen(male e.l), så blir jeg glad for innspill.

Ha en fin dag så lenge :)

søndag 19. september 2010

Plukket plommer og testet kamera.

Da har jeg vært ute i hagen og testet kameraet mitt. Her er et lite utvalg:

Pærene er litt små


Ikke mange epler i år

Masse plommer igjen

 Noen var blitt svisker

 Epletreet

 Pæretreet

 Trærna bærer preg av å være gamle....
 Gammelt eldhus på nabogården

 Fikk besøk av en hest

 Mitt gamle spann

 Ikke mange eplene og pærer ennå

 Dagens fangst

Da Gud var ferdig å skape Sunnmøre, så han ned og sa:"Perfekt, dette skal jeg vaske hver dag" - Og slik ble det...

Jeg skulle ønske han snart blir ferdig med å vaske her nå. Kan bli litt vel mye....
Har snart tenkt meg ut i hagen og plukke plommer, for kanskje jeg skal lage plommesyltetøy. Må se om jeg finner alle syltetøyglassa først, og jeg skulle fått tak i strikker til glassa. Men først må jeg få plukket plommene.....

Dette bildet er tatt før de ble skikkelig modne .Skal ha med det nye kameraet ut etterpå for å teste det.

Sitter her midt på natta

Ute regner det, fortsatt... Da jeg kjørte hjem fra stallen i kveld var det rett og slett skummelt å kjøre. Masse vann på veiene, det regnet i bøtter og spann, og noen ganger sprutet det vann over bilen slik at sikten ble dårlig. Det gikk ikke så fort nei, og jeg var glad da jeg kunne kjøre i tunnelene.

Fikk ihvertfall tatt inn hestene rett før verste regnbya kom, og det var Aurelius glad for.


I dag har jeg kjøpt meg nytt kamera, og det kan jeg begynne å bruke i morgen ettermiddag. Batteriet må lades først, og jeg må studere noen bruksanvisninger. Kameraet jeg har kjøpt er et Sony  a330, og det er et kamera som jeg kan skifte linser til. Det er 10,2 megapiksler og  linsen som fulgte med er perfekt til portretter og nærbilde, men senere viljeg kjøpe ei linse for natur/landskap også. Blitz er også tilbehør som må kjøpes. Så jeg håper jeg blir fornøyd, for jeg er så glad i å fotografere.

Det ser ihvertfall bra ut, og med minnekortet(4MB), betalte jeg ca 4500,- kr. Gleder meg til å begynne å forografere i morgen, og jeg har 30 dager angrefrist.

Men, nå er det sengetid. Natta da til alle bloggere ute i Norges land :)

lørdag 18. september 2010

"La regnet øse ned......."synger Tor Endresen

REGN
En er enn, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn,
øsende regn,
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn,
deilig og vått,
deilig og rått!
En er en, og to er to-
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikke, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.
Hentet fra «http://dikt.org/Regn»
Regne har det stort sett gjort i hele dag(og de forgående dagene), men det har glimtet til med noen små opphold innimellom. Så derfor har ikke jeg gjort så mye fornuftig hittil i dag. Faktisk er jeg fortsatt i pysj...... he he he he. Vel, det er lov å ha sånne dager innimellom også. Men, nå tenkte jeg at jeg skal kjøre meg en tur. Kneet er nå såpass at jeg kan kjøre bil, og de to siste dagene har jeg til og med vært i stallen.
Det har jeg tenkt meg nå også, men legger igjen noen bilder før jeg stikker.....
 Raindrops.....
Hestene likte heller ikke regnet(litt dårlig bilde)
Kan såvidt skimte fjella.
Opphold et øyeblikk, men så(se bildet under)
Det snur fort gitt!
Trodde det var slutt på regnet her, men............
Pærene har det nå bra ihvertfall..

tirsdag 14. september 2010

Kneet mitt

virker bedre nå, og jeg går bedre. Fortsatt vondt å gå opp og ned trapper, men det kommer seg. Glad jeg ikke må bruke krykker, for det klarer jeg ikke pga arma og skuldra mi.


Jeg har også valgt å ikke kontakte lege, eller legevakt, for jeg vil heller se an noen dager til. Dessuten må jeg vel egentlig tilstå at jeg er litt redd. For at det skal være noe med kneet slik at jeg må opereres og bli liggende på sykehus. DET har jeg ikke tid til, og dessuten er jeg så mye operert at jeg er vel litt engstelig av den grunn.


Ute blåser det, og innimellom veksler det mellom sol og regn. Temperaturen er ikke så ille for gradestokken viser 13+ faktisk. Dagen min så langt i dag har gått med til å hjelpe min kjære med noe papirarbeide for firmaet hans. Så jeg har sittet i sofaen her hjemme og hatt "hjemmekontor".. he he he
Jeg har også prøvd å finne litt ut av ting på bloggen, men må bare si at jeg fortsatt er ganske "grønn". Hva er en kobling f.eks.?Og hvordan får man lagt til den? Hvordan får andre blogger til å henviser til nettsteder? Jeg får det ikke til. Det MÅ være noe jeg gjør feil, og jeg prøver å lese meg fram til ting, me det er ikke ALT jeg skjønner. Tips anyone?

Nå må jeg en tur i butikken, og siden min bil er død må jeg ringe min kjære. Får høre om han har tid til å komme og hente meg slik at jeg får handlet noe til middag. Han er ganske grei sånn for bilverkstedet hans ligger bare 5 min kjøring hjemmefra.

I dag blir det å lage pannekaker à la Grete Roede(de er knallgode), og med ertesuppe til. Det skal bli godt.
Ha en fortsatt fin dag.

lørdag 11. september 2010

Alt jeg klarer altså!.....

Ikke nok med at skuldra og hofta på høyresiden min er vond fra før pga fibromyalgien, neida......Nå har jeg klart å skade kneet mitt også.
Får vel starte med begynnelsen av dagen i dag da. Har vært oppe på fjellet der jeg har hatt sommerbeite til hesten min for å ta ned gjerdet etter sesongen første del av dagen i dag. Det gikk fint og vi var 3 stk. som holdt på i noen timer og var kjempeheldige før regnet kom.


Det er jammen fint oppe på beitet til hestene, for ikke å snakke om utsikta der oppe. Her finner man ro i sjelen, og nyter naturen i fulle drag. Det er mange turgåere oppe på Eikoenosen.

Vel, vel tilbake til kneet. Etter vi var ferdige med å ta ned gjerdet dro jeg ut på Vigra. Høyet som er kjøpt inn for vintersesongen hadde kommet, så jeg dro utover dit for å hjelpe til med det jeg klarer. Jeg vil jo gjerne være like "sprek"som jeg alltid har vært og skulle klatre opp på lastebilen der høyet var, og gikk da opp bakfra bilen. Fikk hjelp til å komme opp på lasteplanet, og da hadde jeg en fot oppå der og den andre nede på en krakk. I det vedkommende oppå lasteplanet tok hånda mi for å hjelpe meg opp, og jeg tok sats med den andre foten så SMALT det i kneet som var på lasteplanet! AUUU...... for det gjorde nemlig vondt. og det verker fortsatt. Jeg klarer nesten ikke bøye foten, og det gjør vomdt når jeg går.

Så nå må jeg bare se an til i morgen hvordan kneet er. Håper det ikke er leddbåndet, eller minisken...
Nå er det snart natta, og jeg håper smertene gir seg så jeg for sove. Natta til deg som er innom bloggen!

torsdag 9. september 2010

Allerede torsdagskveld

og det er snart helg - igjen.  Ukene flyr avgårde, og dagene. Spesielt når man er barnepike til ei lita tulle på 7mnd(barnebarnet til min samboer). Vi har passet Leah Aleksandra fra i går kveld, og jeg syns det er veldig koselig. Selv om det er uvant, og litt travelt når man ikke er vant til det så går det egentlig som en "lek" når man ser det blide ansiktet. For blid og god er hun stort sett hele tiden, men nå holder ho visst på og få ei tann.
Tok noen artige bilder av ho i går og i dag...

Får kveldsmat av besten(i går)

Middag i dag

Kveldsmat i kveld(av meg)

Ja, de er skjønne disse små. Og nå sover ho søtt i sengen som vi har til henne her hos oss..........
onsdag 8. september 2010

Vannseng

er deilig. Jeg ligger i sengen ennå jeg for jeg fryser selv om sola skinner ute. Det blir nok en fin og varm dag i dag også...
Senga vår er "delt" i to med en halvdel med vanlig madrass og en vannsengdel, det er jeg som må ha vanlig madrass pga ryggen. Men, av og til når min kjære har dratt på jobb og når jeg fryser er det deilig å ligge i det varme... I dag er ikke skuldra, og hofta mi helt bra, og jeg fryser fordi det er kaldt om natta selv om vi har sommertemperaturer på dagen. Jeg er nødt til å ha vinduet åpent hele året ellers for jeg hodepine, og føler jeg ikke får puste, så nå i overgangen fra sommer til høst merkes det godt på kroppen ja. Væromslag er ikke bra for oss med fibromyalgi, og derfor hjelper det å ligge å varme seg litt...


Fant dette artige bildet på nettet, og syns det passa bra siden vi har vannseng, og elsker å kjøre kabriolet.

Jeg ligger og hører på småfuglene ute, og èn driver og "banker"på tv antenna vår på utsiden av stuevinduet. Jeg har et par fuglehus der, men de er tomme nå på sommeren. Fuglene finner seg mat nå men på vinteren fyller jeg opp husa med mye godt til dem.Jeg får vel komme meg opp snart og begynne å virke litt.

Får besøk av barnebarnet til min kjære senere i ettermiddag for vi skal passe henne i mogen. Hun skal ligge her i natt for mamma`n har kjøretime kl 8 i morgen tidlig. Leah Aleksandra er snart 7 måneder(12.sept.), og begynner å bli stor. Lurer på om ho ikke har fått ei tann også nå.

Bilder fra sist jeg passet henne for snart 1 mnd siden.


Det er godt å bite i tærna sine ja...


  
                                                            Hun er så blid og god.                                                          Ha en flott dag så lenge!

tirsdag 7. september 2010

Lei og kjei.....

Eller hva det nå heter... Noen dager blir man bare lei av alt, og alt er så tungt. Uansett hvor mye sola skinner!

Det er "driten" med fibromyalgi, og så får man tungsinn og har lyst å stikke fra alt. Sykdommen gjør ofte slik med oss at vi avviser de rundt oss og ikke ser det positive i tingene. Det er vel de "små grå"som er så fokusert på smerten kroppen vår utsettes for at vi VIL ikke ta imot positivitet. Vi innser ikke at vi faktisk har noen rundt oss som vil at vi skal ha det bra og  bare vil være snill og god, og prøve å hjelpe.
Jeg føler meg av og til som et "troll"og blir kvass og avvisende, og kjenner jeg spenner kroppen ubevisst. Da får jeg mer smerte og så blir jeg sint! Sint på kroppen min, og meg selv, for det er ikke sånt liv jeg vil ha!
Jeg vil være slik jeg var før jeg. Være glad og positiv, vitse og le mye, ha mye besøk og stelle istand til selskapeligheter,  innrede og dekorere i hjemmet mitt og mye mye mer...... Nå blir jeg stoppet! Eller hindret, av en helv...... smertetilstand, og da blir jeg lei, lei, lei.......... Får lyst å reise laaaaangt vekk, men vet at det ikke løser noen problemer.
Føler at familie, og andre holder seg unna fordi jeg er sånn. Men, tror også det kommer av at mange vet for lite om fibromyalgi, eller vet hva det egentlig er. Les om det på http://www.fibromyalgi.no/

Det er ikke ment å være noe unnskyldning og det er kun jeg som må prøve å forandre på ting. Men det er ikke lett - når man har omtrent daglige smerter og bare har lyst å bli under dyna!
Etter å ha jobbet så mange år i helsevesenet, som jeg gjorde før så har man da  lært litt! Selv brukte jeg å sette meg inn i ting, sykdommer o.a når jeg fikk vite om pasienter/venner som var syk. For å prøve å få litt forståelsen av ting..


Ja, ja.....det var dagens "klagemur" -  men av og til  bare må ting ut! Så nå får man prøve å gjøre noe i det flotte været vi har i dag også....

mandag 6. september 2010

Potetball....

Eller klubb/komle, som noen velger å kalle det, er vel kanskje ikke vanlig å lage på en mandag. Men det ble nå sånn i dag da siden det var det jeg hadde tenkt å lage i går. Siden vi tilbrakte hele dagen ute i fineværet i går, og valgte enkel middagsløsning(gatekjøkken)så blir det altså middag i dag.
Skal man lage skikkelig potetball må det være hjemmelaget selvfølgelig, og det ble 15 middels store baller i dag. Og vi er bare 2 personer! Tror det blir nok ja.... Det er bare så typisk at det ALLTID blir for mye mat, men men...... det blir spist opp for heldigvis bor jeg sammen med en som er glad i mat, og jeg har noen single venner som er glad i min hjemmelagde potetball.


 God middag(har henta bildet fra nettet).

Søndags tur til byen

Må ta med en biltur til byen av og til når man ikke bor inne i selve byen.
Som vi gjorde i går. Nydelig vær var det så vi tok en av cabrioletene våre, tok med litt niste, kaffi og frukt og kjørte til byen. Vi stod for det meste bare på kaia og fulgte med på folkelivet og alle fine båtene, og nøt fineværet.. og vi kjørte oss en liten tur, men endte opp tilbake på kaia......

Sola varmet godt og på kaia, som vi oppholdt oss på mesteparten av dagen, var det mye folk. Noen gikk tur,  noen var på sykkeltur, andre var ute med bår, og  andre bare var der. Noen fisket, og fangsten var vel så som så, og mesteparten havnet vel i sjøen igjen. Og andre igjen satt bare på en benk og nøt sola.Molja fyr, som sees på dette bildet, har et "hotelrom" inni. Har ikke vært der selv og sett, men har forstått det sånn at overnatting der er populært for nygifte. Det er også veldig populært å ta bilder på utsiden av fyret for både proffe og "vanlige"....

Her har vi kjørt over på andre siden for å få en annen vinkel av moloen og fyret. Og selvfølgelig et glimt av øyene uti havgapet.

Min kjære ser på alle de fine båtene, og drømmer om tid til å få ferdig sin egen....


Flere som var ute og "luftet" veteranbilene sine.

Vi hadde en flott søndag, som da ble tilbrakt i byen, og vi var ikke hjemme før kl 20 om kvelden...

Finevær har vi dag også og nå har gradestokken krøpet opp til 12+... Tror det blir en fin dag i dag også jeg gitt, så nå er det bare å komme seg ut å får gått seg en tur.

Alle bildene har jeg tatt med mobilkameraet mitt - bra kamera!

Ha en flott dag!!