tirsdag 31. august 2010

Uff....

jeg får ikke til denne bloggen altså........ Nå har jeg vært inne og kikket på litt forskjellige blogger og andre får det så fint til. Jeg er visst for kjedelig..
Dessuten har jeg skjønt at enkelte ikke kommer inn på bloggen min, mens andre ikke har problemer. er det noen som er innom her, og som har greie på dette, som kan gi meg noen tips om hvordan jeg skal få til denne bloggen?
Takknemlig for svar :-)

Nå skal jeg ut å gå meg en tur. Hadde tenkt å gå med stavene mine for det er så godt for nakke, armer og rygg men så husker jeg ikke hvor jeg har lagt de! Det er så typisk... Men, men..

mandag 30. august 2010

Fineværsdagen

varte ikke så lenge nei! Men, vi bor jo på Sunnmøre så det kom ikke som noe bombe. Det har regnet, og regnet i bøtter og spann i dag.

Mandag - igjen.....

og nest siste dagen i august. Tiden går skremmende fort, hvor ble det av sommeren liksom!
I går kjørte vi tur for det var så fint vær, og da dro vi  til Tresfjord på Syltemartnan. Traff mange kjentfolk på tur der med veteranbilene sine, og så var der mye arti å se på martnan.

                                                   

Gammel platespiller må være med.


Boder med "dill"


og boder med ting du vil kvitte deg med hjemme

Blant annet gamle kakebokser..

Men koselig hadde vi det ihverfall, og turen ble avrundet med å kjøre på Vigra for å se til at min kjære hest hadde det bra.

  
Og det har han...

I dag har vi også finevær så jeg skal bruke dagen til å gå meg en tur først og fremst, så får vi se hva dagen bringer...
Ha en superfin dag!

søndag 29. august 2010

Tømmerstokkbein.......

Lå lenge i dag, for jeg hadde store problemer med å komme meg ut av senga. Våknet tidlig i grunn og når endelig kom meg opp føltes det som beina var som to tømmerstokker når jeg skulle bevege meg, så det ble til at jeg tok noe smertestillende og gikk og la meg igjen. Lå til kl 10 før jeg endelig stod opp Det er nå en kombinasjon av sykdommen og været som gjør det så smertfullt å stå opp enkelte dager, og jeg blir så lei. Selv om det er sol og 14+ i dag er det ikke sommervarmt, men kjøligerer og råere luft.
Satt og nøt stillheten ei stund og kikket på hurtiggruta som seilte forbi på vei inn til Geiranger i 11 tida....
Hurtigruta (bilde tatt fra verandaen)

Så nå har vi spist "brunch" og skal ut og kjøre oss en tur i fineværet med èn av veteranbilene våre....
Ha en fin dag så lenge!

lørdag 28. august 2010

Dagen i dag

har vært en sløvedag..... Som jeg tidligere har nevnt har vi drevet og pusset opp huset jeg kjøpte i fjor etter min avdøde tante. Jeg leier ut leiligheter og hybler, og vi begynte på bunnen(kjellerleiligheten)i fjor, så tok vi loftet og til slutt hovedetasjen.. Der har bodd folk hele tiden, unntatt i hovedetasjen som ble utleid 1.aug i år. Men, i natt ble vi endelig ferdige med alt. Dvs.sånt som gangene, boder og annet "smådill" tar vi senere. Det viktigste nå var å få huset beboelig for de som leier...
Så med sykdommen min i tillegg til alt stress for å bli ferdig sier det seg selv at kroppen skriker etter hvile i dag....

Her er noen bilder fra hovedetasjen. Selvfølgelig ikke lett for lesere av bloggen å sette seg inn i hva som er gjort når jeg ikke har bilder fra hvordan der så ut før, men jeg tar en sjanse alikevel.... ;-)

Kjøkkenkroken hvor det originale eikekjøkkenet har blitt bevart(har olja det). Her var det spisestuekrok før så kjøkkenet er flyttet inn hit som er en del av stua.

Stuedelen(leieboerne leier delvis møblert). Der tv`en står var det tidligere ei åpning inn til "bestestua". På stua har vi bare malt vegger, tak, lister o.l og slipt og lakket opp igjen parketten.

Nytt flislagt bad(tidligere var her grønne respatexplater på veggene)

Der dusjen er var det tidligere badekar langs veggen.
Senga passet akkurat(her ved hodeenden stod komfyr før)
Gamlekjøkkenet har blitt soverom(satte igjen deler av kjøkkeninnredningen som nå har blitt garderobeskap)"Bestestua" har også blitt soverom
 Utsikten fra verandaen i huset er det ikke noe å si på nei :)

fredag 27. august 2010

Er mange ting jeg funderer på, og alt finner jeg jo ikke svar på.........

De siste 3 åra har jeg vært flink å følge et sunt kosthold takket være Grete Roede, og jeg gikk faktisk ned 23 kg.
Det siste året har jeg stresset mye med oppussing(med god hjelp fra min samboer) av et hus jeg kjøpte,etter min avdøde tante, for å få ferdig leilighetene der som jeg leier ut.
Jeg sluttet også og røyke for snart et år siden, og det går veldig bra :)

Den siste måneden har jeg gått de sammen turene jeg går daglig(selv etter at jeg måtte avlive min elskede hund), følgt menyforslaga til Grete Roede(noen få utskeielser), drukket mye vann - men stresset en del.
MEN! Alikevel blir jeg rundere rundt livet og vekta går opp! Hvorfor?
Er det stresset? Alderen? Fibromyalgien? Jeg skjønner det ihvertfall ikke........
Mulig jeg må gå til legen og ta en stoffskifteprøve, eller sjekke meg for diabetes - selv om jeg ikke har noe symptomer på noen av delene...

Grillede kyllingfileter med salat og naturris                      Hjemmelaget Het fiskesuppe à la
                                                                                     Grete Roede


torsdag 26. august 2010

Tung dag...

Kjenner stivhet og smerter i dag for det er skikkelig værforandring nå.....
Men man får være opptimist og positiv for det, og satse på en bra dag,


Så får man drømme seg til varmere strøk og late som man er der for øyeblikket!

 Tyrkia

Ha en fantastisk fin dag!

onsdag 25. august 2010

Kaldt...

Hørte på radioen i morges at noen hadde rim på bilen sin i dag.....Hufff å huff vil det si at vinteren nærmer seg mon tro?
Man kan jo spørre seg for sommer har vi nesten ikke hatt(kun et par dager).....August skal liksom være siste sommermåned, men under 10+ og rim på bilene??
Jeg er spent på om det vil bli frukt på frukttrærna våre i år siden vinteren har vært så lang. vi har epler, pærer og plommetre, og jeg bor sammen med en som elsker eplekakene jeg lager utpå høsten. Pærene blir hermetisert(svigermor gjør det), og plommene blir spist opp.

Lite rips er det også i år så jeg får nok droppe saftingen tror jeg... Synd, men sant..

tirsdag 24. august 2010

Sommeren på hell!

Da tror jeg vi kan si at sommeren er på hell for i år. Merket det da vi skulle hente ned hestene - de stod klare helt ved åpninga og ville "hjem"etter 2,5 mnd på fjellet. Kaldt, og regn var det ute, og det var ikke interessant at der fortsatt er masse mat. De ville hjem!
Aurelius ut på stallen sin på Vigra, og Pataire i stallen sin her i Emblemsbygda... Nå blir det et helt år til de skal beite sammen igjen - menn det går nok bra det også....

SMIIIIL!!

Smil smitter !

Jeg føler meg avslappet og

trygg når noen smiler til meg.

Ja, jeg begynner å smile selv ! Og

kanskje gjør jeg meg litt til, og

tror ingen legger merke til det.

Men når noen ser meg som også

begynner å smile, innser jeg at

det er jeg som har smittet dem.

Når jeg tenker på dette smilet

forstår jeg etterhvert hvor verdifullt

det er.

Bare et lite smil som mitt, - kan reise jorden rundt.

Så om du har et lite smil på lur,

ikke hold det tilbake men slipp det løs !

La oss starte en smile-epidemie

og smitte hele verden.

Når du får denne smilstarteren,

så send den straks videre !

lørdag 14. august 2010

Lørdag

Prøver å få til denne bloggen, og det er ikke så lett - ennå. Men jeg skal nok få det til etterhvert...

Ha en superfin dag!